Indlæser Begivenheder

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Besøg i Willumsens Ateliervilla
For medlemmer af Kunstklubben. Er du endnu ikke medlem, kan du blive det her: www.willumsensmuseum.dk/kunstklubben/
DKK 100,00
Besøg i Willumsens villa
For øvrige gæster.
DKK 150,00
0 ledige
Udsolgt

Billedkunstneren som arkitekt – J.F. Willumsens Ateliervilla

Nu kan du komme indenfor i Willumsens rosa ateliervilla i Hellerup, hvor kunstneren boede og arbejdede i ti år sammen med sin anden hustru, billedhuggeren Edith Willumsen (som også stod model til maleriet ’Bjergbestigersken’).

Villaen er tegnet af J.F. Willumsen selv i 1906 og opført i 1907-08 som bolig for ham selv og hustruen, billedhuggeren Edith Willumsen. Huset kan ses som en del af Willumsens opgør med periodens konventioner inden for kunst og arkitektur. Dets fabulerende arkitektur er bevaret stort set intakt og indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige huse. Kom indenfor i Willumsens arkitektoniske vildskud, som normalt ikke er åbent for offentligheden. Besøget arrangeres i samarbejde med Realdania By Byg Klubben.

Det middelalderinspirerede hus med det irgrønne tag er et unikt arkitektonisk værk og et enestående udtryk både for skønvirkestilen og for den begavede kunstners talent. I 2002 overtog Realdania By & Byg villaen og sikrede dermed, at der også fremover vil blive skabt kunst i Willumsens hus – måske også i hans ånd? Vurder selv, når restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i huset med de høje ateliervinduer og de mange mytiske skabninger i sten, som gemmer sig rundt om i huset.

 

Mødested

Strandagervej 28, 2900 Hellerup

 

Program

Kl. 20.00 Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt og fortæller om villaens arkitektur og om Willumsen-parrets liv i huset. 

Kl. 21.00 Arrangementet slutter.

 

Tilgængelighed

Huset og arrangementet er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere, da huset er i flere etager og med trapper. 

 

Læs mere om J.F. Willumsens ateliervilla her >>

 

Go to Top