Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter are no longer available

AFLYST: Alpernes æstetik hos J.F. Willumsen og Ernst Ludwig Kirchner

Ved Anders Ehlers Dam

J.F. Willumsen og Ernst Ludwig Kirchner var begge fascineret af bjerge. Og begge kunstnere skabte en række storslåede billeder af bjerglandskaber.

I 1890’erne besøgte den berejste Willumsen både Norge og Schweiz. Turen til Norge resulterede bl.a. i Willumsens mest kendte værk med bjergmotiv, Jotunheim (1892-1893). Men også Alperne fik stor betydning for Willumsen. Han forbandt bjerghøjderne med noget helt centralt i kunstens væsen, nemlig en stræben mod idealitet.

Ernst Ludwig Kirchner slog sig ned i den schweiziske sanatorieby Davos i 1918. Også for Kirchner blev mødet med bjergverdenen – både den overvældende natur og det landlige liv blandt bjergbønder – afgørende, og mange af hans smukkeste værker blev til i dette landskab.

I foredraget fortæller Anders Ehlers Dam om bjergenes betydning for de to kunstnere og viser eksempler på motivet i deres værker.

Anders Ehlers Dam er professor i dansk litteratur og kultur ved Europa-Universität Flensburg og har bidraget til udstillingens katalog.

Go to Top