Dette er et tilbagevendende arrangement

Introduktion til "El Greco og nordisk modernisme"

02apr14:0014:30Introduktion til "El Greco og nordisk modernisme"Gratis når entreen til museet er betalt14:00 - 14:30

Arrangementsdetaljer

Varighed ca. 30 min.

Tag med, når en af museets dygtige omvisere giver en introduktion til den aktuelle særudstilling El Greco og norsdisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler.

I denne udstilling har du mulighed for at opleve nogle af de vigtigste nordiske kunstenere fra slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet på helt nært hold. El Greco og nordisk modernisme. Som et barne, der klipper og samler tager udgangspunkt i J.F. Willumsens og andre kunstneres optagethed af den græske maler Domenikos Theotokopoulos (1541-1614), kaldet El Greco. Udstillingen undersøger en række nordiske kunstneres reception (og konstruktion) af El Greco i perioden ca. 1885-1940, hvor kunstneren er genstand for kultdyrkelse i store dele af Europa.

På udstillingen indgår værker af blandt andre El Greco, Johannes Bjerg, Franciska Clausen, Nils Dardel, Harald Giersing, Frøydis Haavardsholm, Olivia Holm-Møller, Georg Jacobsen, Jens Adolf Jerichau, Gerda Knudsen, Per Krohg, Karl Larsen, Vilhelm Lundstrøm, Edvard Munch, Kai Nielsen, Vera Nilsson, Olof Sager-Nelson, Helene Schjerfbeck, Henrik Sørensen, Vilhelm Wanscher, J.F. Willumsen samt danseensemblet Ballets Suédois.

Du vil også kort blive introduceret til Særudstillingen El Grec og nordisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler og efter følgende kan du besøge denne udstilling samt samlingsudstillingen med Willumsens værker på egen hånd. Den sidste søndag i måneden er der desuden offentlige omvisninger af 60 minutters varighed.

Det er gratis at deltage på introduktionerne, når entreen til museet er betalt.

En række oliemalerier af den finske kunstner Helene Schjerfbeck på en mørkerød baggrund.

Tid

(Søndag) 14:00 - 14:30

Go to Top