Dette er et tilbagevendende arrangement

Påske for børn på Willumsens Museum

01apr10:0017:00Påske for børn på Willumsens MuseumHyggelige og farverige påskeaktiviteter for både voksne og børn10:00 - 17:00

Arrangementsdetaljer

ARRANGEMENTSDETALJER

På Willumsens Museum holder vi påskeferie for børn – men vi lover, er der er oplevelser for hele familien. I den aktuelle særudstilling El Greco og nordisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler har du mulighed for at opleve nogle af de vigtigste nordiske kunstenere fra slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet på helt nært hold. I samlingsudstillingen Willumsens verden kan du dykke ned i værkerne med med vores lydfortælling til børn På jagt efter Willumsens farver eller de fem podcastafsnit til voksne, og sammen blive klogere på Willumsen og hans kunst. Du kan også lave skulpturer i voks, krea med limpistol i værkstedet i kælderen, eller tage en kunstkuffert med under armen i udstillingen. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter herunder. Du bestemmer helt selv programmet – og vi glæder os til at se dig.

Mor og datter på Willumsens Museum

FARVERIG PÅSKEJAGT

I Påsken er der påskejagt for børn og deres familier. Lyt til fortællingen På jagt efter Willumsens farver hjemmefra eller mens I holder en pause i caféen. Fortællingen tager jer med på en rejse ind i unge Willumsens verden og nogle af hans mest berømte værker. Kan I tegne jeres egen version? Tag gerne et billede af jeres favoritoplevelse fra museet og del det under #juniorwillumsen. Med fortællingen i frisk erindring kan I gå på jagt efter Willumsens farver i udstillingerne og gå på udkig efter detaljer i malerierne.

TAG KUNSTKUFFERTEN MED I UDSTILLINGERNE

Museets billedkunstner, Mille Søndergaard, har sammensat en kunstkuffert, som børnefamilier kan tage med i udstillingerne. Her er materialer og opgaver til et par farverige kunstneriske timer blandt værkerne eller ved et bord i cafeen – eller i haven. I bestemmer selv, hvilken i hvilken rækkefølge I vil undersøge værkerne, og om I vil holde en pause undervejs.

PÅSKEKREA: SOM ET BARN, DER KLIPPER OG SAMLER

I det kreative værksted i kælderen stiller vi op til en kollageworkshop, hvor I på egen hånd kan klippe og samle i bedste El Greco-stil – helt som i lyster. Vi har forskellige materialer klar, og I kan kaste jeg ud i egne små værker med glittede billeder, crepepapir, glimmer og limlak. Kun fantasien sætter grænser.

LANGSTRAKTE OG FORVREDNE SKIKKELSER

I caféen kan du skabe din egen figur i voks med inspiration fra El Grecos mange langstrakte, forvredne skikkelser. Rigtig mange af de kunstnere, der er med på udstillingen El Greco og nordisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler blev også inspireret af El Grecos kroppe, der ser ud som om, der blevet strukket og vredet. Figurerne kan du tage med hjem – eller du kan udstille dem i caféens vindueskarm.

KUNST-APP GUIDER DIG GENNEM SAMLINGEN

For de voksne er der fem spændende podcastafsnit tilgængelig i museets app. Hvert afsnit tager udgangspunkt i et tema i Willumsens værk og ved hjælp af dramatiseringer og masser af viden fra museets kunstfaglige medarbejdere, kommer man hele vejen rundt om temaet. App’en er gratis og du kan hente den der, hvor du plejer at hente dine apps, hvis du søger på Willumsens Museum. Der findes også vejledninger rundt i udstillingen ved de værker, der er med.

CAFEEN

I er altid velkommen til at tage en madpakke med, og nyde den i vores fine og lyse Café Ferdinand. I anledning af påsken holder vi dog pop-up i caféen, hvor du kan købe pizzasnegle, juice og påskeæg til børnene, mens de voksne kan købe varme og kolde drikkevarer, kage og chokolade, samt tapas, med håndplukkede råvarer af høj – og så vidt muligt – lokal kvalitet.

Fællesspisning i Café Ferdinand

HJÆLP OS MED AT PASSE PÅ VÆRKERNE

Af hensyn til de udstillede genstande, er det desværre ikke tilladt at medbringe tasker over A5-størrelse i særudstillingen – spørg i billetsalget, hvis du er i tvivl. Der er mulighed for at låse dine personlige genstande inde i skabe i kælderen. Klapvogne og barnevogne skal placeres i kælderen. Museet har to typer af klapvogne, hvor ryglænet kan lægges helt ned, som vi gerne udlåner – men vi opfordrer til, at I medbringer en slynge eller bæresele til den lille. Vi håber på jeres forståelse, og ønsker rigtig god fornøjelse!

PRAKTISK INFORMATION

Museet har åbent tirsdag til søndag klokken 10-17.
Aktiviteterne er gratis med årskort eller en almindelig entrébillet til museet.
Børn og unge under 18 år har fri entré.

Tid

(Lørdag) 10:00 - 17:00

Go to Top