Beskrivelse

Nu kan du komme indenfor i Willumsens rosa ateliervilla i Hellerup, hvor kunstneren boede og arbejdede i ti år sammen med sin anden hustru, billedhuggeren Edith Willumsen (som også stod model til maleriet ’Bjergbestigersken’).

Villaen er tegnet af J.F. Willumsen selv i 1906 og opført i 1907-08 som bolig for ham selv og hustruen, billedhuggeren Edith Willumsen. Huset kan ses som en del af Willumsens opgør med periodens konventioner inden for kunst og arkitektur. Dets fabulerende arkitektur er bevaret stort set intakt og indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige huse. Kom indenfor i Willumsens arkitektoniske vildskud, som normalt ikke er åbent for offentligheden. Besøget arrangeres i samarbejde med Realdania By Byg Klubben.

Det middelalderinspirerede hus med det irgrønne tag er et unikt arkitektonisk værk og et enestående udtryk både for skønvirkestilen og for den begavede kunstners talent. I 2002 overtog Realdania By & Byg villaen og sikrede dermed, at der også fremover vil blive skabt kunst i Willumsens hus – måske også i hans ånd? Vurder selv, når restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i huset med de høje ateliervinduer og de mange mytiske skabninger i sten, som gemmer sig rundt om i huset.

PRIS

100,- kroner for medlemmer af kunstklubben (1+1 medlemmer kan købe billet til en ledsager til kunstklubpris)

150,- kroner for øvrige interesserede (Men overvej lige et medlemskab – der er mange gode fordele, som du kan læse mere om her>>)

MØDESTED

Strandagervej 28, 2900 Hellerup

PROGRAM

Kl. 18.30 Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt og fortæller om villaens arkitektur og om Willumsen-parrets liv i huset.

Kl. 19.30 Arrangementet slutter.

TILGÆNGELIGHED

Huset og arrangementet er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere, da huset er i flere etager og med trapper.