Alkymistens Laboratorium

En sanselig kunstudstilling for børn og voksne

13. februar – 22. august 2021

Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan helbrede og hvilke er giftige? Hvad er farvepigmenter lavet af? Alkymistens Laboratorium inviterer børn og voksne på en opdagelsesrejse ind i alkymiens forunderlige verden.

Med inspiration i alkymien har billedkunstner Cecilia Westerberg (f. 1967) skabt en udstilling, hvor videnskab, kunst og magi blandes med fiktive fortællinger og reelle fakta. Udstillingen er bygget op om fire rum, der afspejler alkymistens stræben efter at transformere lavere stående materialer til det ypperste: guldet.

Alkymistens Laboratorium reflekterer alkymistens samlinger og laboratorier i et magisk sanseligt univers, hvor du inviteres til at gå på opdagelse, udforske og skabe.

*****

”Alkymistens laboratorium” er en udstilling, der viser glæden ved tingenes fysiske væren. (…) En stor fornøjelse – forundringsvækkende for børn og såmænd også for deres voksne.

Kristeligt Dagblad, 29. januar 2019

ALKYMI HJEMMEFRA

Mille har lavet en række film med udgangspunkt i udstillingens fire rum. Tag familien i hånden og slå dig løs – og del gerne dit resultat med os på instagram med #juniorwillumsen eller #AlkymistensLaboratorie.

God fornøjelse!

UDVALGTE BEGIVENHEDER I FORBINDELSE MED “ALKYMISTENS LABORATORIUM”

Se alle begivenheder her >>

[fusion_events s2id_autogen15=”” cat_slug=”alkymistens-laboratorium” past_events=”no” order=”ASC” number_posts=”” columns=”4″ column_spacing=”” picture_size=”cover” padding_top=”25px” padding_right=”25px” padding_bottom=”25px” padding_left=”25px” content_length=”” excerpt_length=”” strip_html=”” pagination=”pagination” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

ET STIK DYBERE

I de fire film, der hver knytter sig til et rum i “Alkymistens Laboratorium,” kan du følge med Cecilia Westerberg dybere ned i teknikker, tanker og værker, der ligger bag udstillingen.

Alkymistens Laboratorium_Willumsens Museum_Cecilia Westerberg
Alkymistens Laboratorium_Willumsens Museum_Cecilia Westerberg
Alkymistens Laboratorium_Willumsens Museum_Cecilia Westerberg

Tryk på et billede for at gå til et galleri med fotos fra “Alkymistens Laboratorium”

Udstillingen er støttet af Nordea-fonden, Statens Kunstfond samt Statens Værksteder for Kunst og arrangeret i samarbejde med Vendsyssel Kunstmuseum, Skovgaard Museet og Vejle Kunstmuseum.

Nordea Fonden Logo
Statens Kunstfond Logo