PRAKTISK AT VIDE FØR DIT BESØG PÅ WILLUMSENS MUSEUM

Billetpriser

Voksen: 80 kr.
Pensionist: 80 kr.
Barn 0-17 år: Gratis adgang
Studerende: 50 kr.
Grupper (min. 10 pers): 70 kr. pr. person
Medlemskab af Kunstklub (Personligt): 199 kr.
Medlemskab af Kunstklub (1+1): 399 kr.
Medlemskab af Kunstklub (Studerende): 99,-

Åbningstider

mandagLukket
tirsdag10:00 — 17:00
onsdag10:00 — 17:00
torsdag10:00 — 17:00
fredag10:00 — 17:00
lørdag10:00 — 17:00
søndag10:00 — 17:00

Adresse

Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
M: jfw@frederikssund.dk
T: 47 31 07 73

EAN: 5798008058264

CVR: 29189129

Er du gående? Find din favoritrute til Willumsens Museum her

Er du til det sceniske view, vil du spise frokost på vej til museet – eller skal du bare hurtigst fra A til B? Vi har lavet tre ruter til dig, der skal besøge Willumsens Museum til fods – Tryk på kortet for at åbne i et nyt vindue.

Vandkantsruten

Gå langs Jernbanegade, Nygade og Bruhnsvej til Frederikssund Kulturhavn, hvor du kan gå langs vandet resten af vejen til museet.  Det sidste stykke går man på stranden – hvis der er meget højvandet, kan man afbryde ruten lidt før, og gå ad Færgevej det sidste stykke. OBS: Ruten er ikke for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Caféer og Shopping

Vil du danne dig et overblik over Frederikssunds café-liv inden du besøger museet, kan du vælge denne rute. Gå ad Jernbanegade, Østergade -> Havnegade og Færgevej til Willumsens Museum. På ruten finder du for eksempel:

Vivis Café i Jernbanegade
Minis Café i Østergade
En God Pizza i Havnegade
Café Ærligt på havnen
Restaurant Toldboden på havnen

Hurtigruten

Vil du hurtigst fra A til B? Skyd genvej gennem Sillebroen, og gå langs Bruhnsvej -> Færgevej til du når til museet.

Kortudsnit med tre indtegnede ruter til Willumsens Museum

Parkeringsforhold

Vi anbefaler, om muligt, at benytte offentlig transport eller at tage cyklen. Museet ligger en lille gåtur fra Frederikssund S-togstation. Vi har et begrænset antal parkeringspladser på museet, men det er også muligt at parkere ved børnehaven Pilehaven på den modsatte side af J.F. Willumsens Vej eller ved Strandgrillen på Strandvej.

Adgangsforhold

Barnevogne

Af hensyn til vores værker er det desværre ikke tilladt at medbringe sin egen klap-/barnevogn på museet. Vi har dog klapvogne med mulighed for at lægge ryglænet helt ned, som I er velkomne til at låne under turen rundt på museet. I kan også medbringe en slynge, vikle eller bæresele, hvis I gerne vil have den lille lidt mere i øjenhøjde.

Der er plads til, at I kan stille barnevogne med sovende børn i tørvejr, og vi holder meget gerne øje med de små for jer, mens de sover.

Kørestole

Willumsens Museum har prioriteret handicapvenligheden højt. Der er handicapparkering på P-pladsen foran museet samt en udendørs elevator til gangbesværede og kørestolsbrugere.
Museet har kørestol, handicaptoilet og elevator mellem etagerne. Der er dog ikke adgang til museets balkon for kørestolsbrugere.

På jagt efter Willumsens Farver

KOM MED PÅ JAGT EFTER WILLUMSENS FARVER

På denne lydrejse møder du en finurlig fyr. En dreng ved navn Willumsen, der gennem hele livet ikke rigtig passede ind, lige meget hvor han var. Han ville hellere tegne end at være i skole. Han ville hellere på eventyr rundt i verden end at kede sig derhjemme. Og så elskede han farver! Vidste du, at mange faktisk mener, at Jens Ferdinand Willumsen er en af de største danske kunstmalere, vi nogensinde har haft? Han blev født i 1863 og døde i 1958, så han blev en virkelig gammel mand, der oplevede mange sjove ting i sit liv. I den her lydfortælling skal du på eventyr med Willumsen. Men der er noget galt. Han har mistet sine farver, og du må gå på jagt i hans malerier for at finde dem. Kun på den måde kan du sikre, at verden ikke forbliver grå og kedelig. På din rejse vælger du selv handlingen, og du må være modig og nysgerrig, for at få adgang til malerierne og de forsvundne farver.

Fotografering

Har du lyst til at fotografere eller filme på museet? Du skal være velkommen! Så længe det ikke er til gene for de øvrige gæster. Brug af blitz og/eller stativ må dog kun ske efter aftale med personalet.

Mod en afgift kan digitale optagelser af kunstværkerne til reproduktionsformål stilles til rådighed – dog under forudsætning af ophavsretholderens tilladelse. Kontakt museet for nærmere oplysninger.

I medfør af Ophavsretsloven af 1995 må gengivelse af fotos m.m. fra internettet kun finde sted efter tilladelse fra VISDA og efter forudgående henvendelse til Willumsens Museum.

Eventuel reproduktion af museets internet-billeder må kun ske efter aftale med VISDA.

Når du er på museet

For at kunne passe bedst muligt på kunstværkerne, så flest muligt kan få glæde af dem, er det forbudt at røre ved værkerne – også selvom de er smukke, og hænger lige der, hvor man kan nå uden at strække sig.

Da det kan være svært at holde øje med alt det, der foregår bag ryggen, har vi sørget for aflåselige garderobebokse i kælderen, hvor du kan opbevare de store tasker, rygsække, paraplyer og lignende, som ikke må medbringes i udstillingerne.

Mad og drikke må ikke medbringes i udstillingsområderne, men kan nydes ved vores frokostborde i parken eller i den store og lyse Cafe Ferdinand, hvor du dog kun må medbringe madpakken.

Og sidst med ikke mindst. Hold venligst mobiltelefonen på lydløs, og gem samtalen til et afsides sted.

Omvisninger

En omvisning tager cirka 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.
Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum.
Derudover er der altid mulighed for at bestille specielle temaomvisninger, der kan tilpasses alle aldre og interessegrupper.

Der er plads til op til 25 personer på en omvisning.

På dette link, kan du læse mere om omvisninger og udstillinger>>

Kontakt meget gerne museet for yderligere oplysninger om omvisninger og indhold af forskellige temaer.

Fire kvinder foran Willumsens store relief i marmor

Priser for omvisninger

Hverdage kl. 10-17: 800 kr.
Weekender og helligdage: 800 kr.
Udenfor åbningstid: 800 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Specialomvisninger – særlige emner eller fremmedsprog

Hverdage kl. 10-17: 900 kr.
Weekender og helligdage kl. 10-17: 900 kr.
Udenfor åbningstid: 900 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Skoleomvisninger

Tirsdag–fredag kl. 10-14: 550 kr.

Takster for bemanding af museet udover normal åbningstid

Ved omvisning udenfor museets normale åbningstid må påregnes følgende tillæg:

Hverdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 250 kr.

Weekender og helligdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 300 kr.

Prisen er eksklusiv entre

Kreative værkstedsforløb for voksne

Willumsens Museum tilbyder omvisning med kreativt værkstedsforløb for voksne.
Efter spændende historier om J.F. Willumsens kunst og liv, er der mulighed for selv at prøve kræfter med papir og farver. Vi ser eksempelvis nærmere på J.F. Willumsens måde at male portrætter på og afprøver forskellige teknikker i praksis. Eller vi fordyber os i Willumsens særlige, kontrastfyldte palet.

Museet skræddersyr gerne et forløb, der passer til netop jeres gruppe.
Forløbene er velegnede til voksenundervisning, personaleudflugter, teambuilding og private grupper. Max 20 personer pr. hold.

Varighed
Tre timer
En times omvisning i museets udstillinger
To timers kreativt forløb i salene (inkl. pause)

Pris
3200,- kr. (derudover betales entré)

Booking
Omvisninger og værkstedsforløb kan bestilles mandag-fredag kl. 10-16 på tlf. 47 31 07 73 eller pr. mail jfw@frederikssund.dk.

Vær opmærksom på, at omvisninger skal bestilles i god tid, min. 14 dage før den ønskes.
Omvisninger skal senest afbestilles 10 dage før omvisningsdatoen. Ved senere afbestilling faktureres omvisningens fulde pris.

Forsinket ankomst
Omvisningerne begynder på det aftalte tidspunkt, og skulle en gruppe være forsinket, kan det ikke lade sig gøre at skyde arrangementet. Omviseren vil holde en afkortet omvisning, og efter aftale med gruppen vil omvisningen gennemgå kunstværkerne på kortere tid eller udelade et par værker.

Trafikken på det sidste stykke af J.F. Willumsens Vej kan være langsom om eftermiddagen, så det vil være en god idé at beregne ekstra tid ved kørsel i bil eller med lejet bus.

Grupper med egen omviser
Grupper med egen omviser er meget velkomne på museet. Dog beder vi om, at de på forhånd orienterer museet om besøget.

Husk familiesøndag i morgen. Vi åbner det kreative værksted fra klokken 10.30 - 14.30 og der er også kunstkufferter og papirsblomster til jer, der gerne vil opdage på egen hånd.
@aerligt_dk har selvfølgelig åbent med brus og klappere og andet godt fra menuen 😋☕️
#willumsensmuseum #familiesøndag #jfwillumsen #aerligt_dk #visitfjordlandet #frederikssund #museumforbørn #juniorwillumsen
...

14 2

7. klasserne fra medielinjen på Ådalens skole har været på workshop sammen med #Krydsfeltet - samarbejdet mellem @parkteatret_frs, @frederikssundmusikskole og @willumsensmuseum. Det er der kommet en række ret skønne parafraser over Willumsens Badende Børn på Skagen Strand ud af. Kig forbi parken og se dem alle seks.
#juniorwillumsen #frederikssund #willumsensmuseum #willumsensmuseumforbørn #parkteatret #visitfjordlandet #frederikssundmusikskole
...

20 6

I aften er der premiere på "Når kunsten sitrer" lige her, midt i kunsten på Willumsens Museum. Parkteatret - Frederikssund Kommunes Egnsteater har arbejdet målrettet og dedikeret på forestillingen i månedsvis, og har et utroligt hold med både på og bagved scenen.
Billetter kan købes via link i bio - Glæd jer!

Video: Cæciliie P.V. Pedersen/Parkteatret

#Nårkunstensitrer #Parkteatret #Egnsteater #Frederikssund #VisitFjordlandet #WillumsensMuseum #Juliette #Edith #Michelle
...

10 0

"Willumsens Museum udstiller med succes danske maleres indtryk fra Nordafrika" og
"Endnu en fin udstilling er søsat fra Frederikssund". Sådan skriver Weekendavisens Erik Steffensen i avisen i dag.

Vi er super glade for anmeldelsen, der kan læses her (Betalingslink): https://www.weekendavisen.dk/2023-38/kultur/skoenhedsbad

Foto: Olivia Holm-Møller, Afrika, 1948. Esbjerg Kunstmuseum

#willumsensmuseum #willumsen #jfwillumsen #oliviaholmmøller #ilysetafnordafrika #weekendavisen #visitfjordlandet #frederikssund
...

87 0

❤️❤️❤️❤️❤️til "I lyset af Nordafrika"!
Tusind tak til @politiken anmelder Peter Michael Hornung for den flotte anmeldelse af den aktuelle særudstilling med værker fra Tunesien, Algeriet og Marokko. Hornung skriver: "`I lyset af Nordafrika` er en flot og tankevækkende udstilling med værker af Willumsen og hans samtidige danske kolleger. En kolonikritisk fortælling om, hvad kunstnerne skildrede - og ikke skildrede."

Du kan læse hele anmeldelsen via link i bio.

#Willumsensmuseum #Willumsen #JFWillumsen #Ilysetafnordafrika #VisitFjordlandet #Frederikssund #Politiken #❤️❤️❤️❤️❤️
...

19 1

"Det jeg aldrig før har set" af Camilla Berner strækker sig over en indendørs udstillingssal og to store drivhusstrukturer i parken foran museet. Udstillingen fortsætter efteråret over - til og med den 22. oktober.
#detjegaldrigførharset #camillaberner #willumsensmuseum #eksotisk #nært #have
...

61 0

J.F. Willumsen blev født for 160 år siden i dag! Vi fejrer den vidunderlige solskinsdag med forberedelserne til Ord over Fjord, weekendens store litteraturfestival. Og fem facts om hr. Willumsen ovre på Story. 🇩🇰
#willumsen #jfwillumsen #Willumsensmuseum #fødselsdag #160år #1863
...

96 2

Fra 11. - 17. september er der fri entré på 180 museer og udstillingssteder over hele landet, hvis du er mellem 18 og 27 år. Selvfølgelig også her på Willumsens Museum. Det eneste du skal gøre, er at downloade det gratis medlemskort på k7k7.dk - og møde op.

#willumsensmuseum #Willumsen #JFWillumsen #k7 #uge37 #Visitfjordlandet #Frederikssund #frientre
...

20 0