PRAKTISK AT VIDE FØR DIT BESØG PÅ WILLUMSENS MUSEUM

Billetpriser

Voksen: 80 kr.
Pensionist: 80 kr.
Barn 0-17 år: Gratis adgang
Studerende: 50 kr.
Grupper (min. 10 pers): 70 kr. pr. person
Medlemskab af Kunstklub (Personligt): 199 kr.
Medlemskab af Kunstklub (1+1): 399 kr.
Medlemskab af Kunstklub (Studerende): 99,-

Åbningstider

mandagLukket
tirsdag10:00 — 17:00
onsdag10:00 — 17:00
torsdag10:00 — 17:00
fredag10:00 — 17:00
lørdag10:00 — 17:00
søndag10:00 — 17:00

Adresse

Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
M: jfw@frederikssund.dk
T: 47 31 07 73

EAN: 5798008058264

CVR: 29189129

Er du gående? Find din favoritrute til Willumsens Museum her

Er du til det sceniske view, vil du spise frokost på vej til museet – eller skal du bare hurtigst fra A til B? Vi har lavet tre ruter til dig, der skal besøge Willumsens Museum til fods – Tryk på kortet for at åbne i et nyt vindue.

Vandkantsruten

Gå langs Jernbanegade, Nygade og Bruhnsvej til Frederikssund Kulturhavn, hvor du kan gå langs vandet resten af vejen til museet.  Det sidste stykke går man på stranden – hvis der er meget højvandet, kan man afbryde ruten lidt før, og gå ad Færgevej det sidste stykke. OBS: Ruten er ikke for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Caféer og Shopping

Vil du danne dig et overblik over Frederikssunds café-liv inden du besøger museet, kan du vælge denne rute. Gå ad Jernbanegade, Østergade -> Havnegade og Færgevej til Willumsens Museum. På ruten finder du for eksempel:

Vivis Café i Jernbanegade
Minis Café i Østergade
En God Pizza i Havnegade
Café Ærligt på havnen
Restaurant Toldboden på havnen

Hurtigruten

Vil du hurtigst fra A til B? Skyd genvej gennem Sillebroen, og gå langs Bruhnsvej -> Færgevej til du når til museet.

Kortudsnit med tre indtegnede ruter til Willumsens Museum

Parkeringsforhold

Vi anbefaler, om muligt, at benytte offentlig transport eller at tage cyklen. Museet ligger en lille gåtur fra Frederikssund S-togstation. Vi har et begrænset antal parkeringspladser på museet, men det er også muligt at parkere ved børnehaven Pilehaven på den modsatte side af J.F. Willumsens Vej eller ved Strandgrillen på Strandvej.

Adgangsforhold

Barnevogne

Hjælp os med at passe på kunsten.

Børn i alle aldre er velkommen på Willumsens Museum – også de alleryngste. Dog har vi prioriteret helt fri adgang til kunsten; Vi gemmer ikke malerierne bag afspærringer og glas, og har flere steder meget smalle gangforløb. Det betyder, at du kan komme helt tæt på. Det betyder til gengæld også, at vi beder de helt små gæster om at komme på armen af-, eller i en bæresele hos en voksen, mens I er i udstillingerne. I kan også låne en lille klapvogn af os, hvor en Voksipose eller bærelift kan placeres.

Hvis den lille sover, kan I trille en tur i parken eller langs den nærliggende kyst. Eller I kan stille barnevognen ved et af de store vinduespartier i caféen, og tage en pause i selskab med en kop varm kaffe. Vi beklager ulejligheden, men sætter stor pris på, at I vil hjælpe os med at passe på kunsten!

Kørestole

Willumsens Museum har prioriteret handicapvenligheden højt. Der er handicapparkering på P-pladsen foran museet samt en udendørs elevator til gangbesværede og kørestolsbrugere.
Museet har kørestol, handicaptoilet og elevator mellem etagerne. Der er dog ikke adgang til museets balkon for kørestolsbrugere.

På jagt efter Willumsens Farver

KOM MED PÅ JAGT EFTER WILLUMSENS FARVER

På denne lydrejse møder du en finurlig fyr. En dreng ved navn Willumsen, der gennem hele livet ikke rigtig passede ind, lige meget hvor han var. Han ville hellere tegne end at være i skole. Han ville hellere på eventyr rundt i verden end at kede sig derhjemme. Og så elskede han farver! Vidste du, at mange faktisk mener, at Jens Ferdinand Willumsen er en af de største danske kunstmalere, vi nogensinde har haft? Han blev født i 1863 og døde i 1958, så han blev en virkelig gammel mand, der oplevede mange sjove ting i sit liv. I den her lydfortælling skal du på eventyr med Willumsen. Men der er noget galt. Han har mistet sine farver, og du må gå på jagt i hans malerier for at finde dem. Kun på den måde kan du sikre, at verden ikke forbliver grå og kedelig. På din rejse vælger du selv handlingen, og du må være modig og nysgerrig, for at få adgang til malerierne og de forsvundne farver.

Fotografering

Har du lyst til at fotografere eller filme på museet? Du skal være velkommen! Så længe det ikke er til gene for de øvrige gæster. Brug af blitz og/eller stativ må dog kun ske efter aftale med personalet.

Mod en afgift kan digitale optagelser af kunstværkerne til reproduktionsformål stilles til rådighed – dog under forudsætning af ophavsretholderens tilladelse. Kontakt museet for nærmere oplysninger.

I medfør af Ophavsretsloven af 1995 må gengivelse af fotos m.m. fra internettet kun finde sted efter tilladelse fra VISDA og efter forudgående henvendelse til Willumsens Museum.

Eventuel reproduktion af museets internet-billeder må kun ske efter aftale med VISDA.

Når du er på museet

For at kunne passe bedst muligt på kunstværkerne, så flest muligt kan få glæde af dem, er det forbudt at røre ved værkerne – også selvom de er smukke, og hænger lige der, hvor man kan nå uden at strække sig.

Da det kan være svært at holde øje med alt det, der foregår bag ryggen, har vi sørget for aflåselige garderobebokse i kælderen, hvor du kan opbevare de store tasker, rygsække, paraplyer og lignende, som ikke må medbringes i udstillingerne.

Mad og drikke må ikke medbringes i udstillingsområderne, men kan nydes ved vores frokostborde i parken eller i den store og lyse Café Ærligt-

Og sidst med ikke mindst. Hold venligst mobiltelefonen på lydløs, og gem samtalen til et afsides sted.

Omvisninger

En omvisning tager cirka 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.
Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum.
Derudover er der altid mulighed for at bestille specielle temaomvisninger, der kan tilpasses alle aldre og interessegrupper.

Der er plads til op til 25 personer på en omvisning.

På dette link, kan du læse mere om omvisninger og udstillinger>>

Kontakt meget gerne museet for yderligere oplysninger om omvisninger og indhold af forskellige temaer.

Fire kvinder foran Willumsens store relief i marmor

Priser for omvisninger

Hverdage kl. 10-17: 800 kr.
Weekender og helligdage: 800 kr.
Udenfor åbningstid: 800 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Specialomvisninger – særlige emner eller fremmedsprog

Hverdage kl. 10-17: 900 kr.
Weekender og helligdage kl. 10-17: 900 kr.
Udenfor åbningstid: 900 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Skoleomvisninger

Tirsdag–fredag kl. 10-14: 550 kr.

Takster for bemanding af museet udover normal åbningstid

Ved omvisning udenfor museets normale åbningstid må påregnes følgende tillæg:

Hverdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 250 kr.

Weekender og helligdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 300 kr.

Prisen er eksklusiv entre

Kreative værkstedsforløb for voksne

Willumsens Museum tilbyder omvisning med kreativt værkstedsforløb for voksne.
Efter spændende historier om J.F. Willumsens kunst og liv, er der mulighed for selv at prøve kræfter med papir og farver. Vi ser eksempelvis nærmere på J.F. Willumsens måde at male portrætter på og afprøver forskellige teknikker i praksis. Eller vi fordyber os i Willumsens særlige, kontrastfyldte palet.

Museet skræddersyr gerne et forløb, der passer til netop jeres gruppe.
Forløbene er velegnede til voksenundervisning, personaleudflugter, teambuilding og private grupper. Max 20 personer pr. hold.

Varighed
Tre timer
En times omvisning i museets udstillinger
To timers kreativt forløb i salene (inkl. pause)

Pris
3200,- kr. (derudover betales entré)

Booking
Omvisninger og værkstedsforløb kan bestilles mandag-fredag kl. 10-16 på tlf. 47 31 07 73 eller pr. mail jfw@frederikssund.dk.

Vær opmærksom på, at omvisninger skal bestilles i god tid, min. 14 dage før den ønskes.
Omvisninger skal senest afbestilles 10 dage før omvisningsdatoen. Ved senere afbestilling faktureres omvisningens fulde pris.

Forsinket ankomst
Omvisningerne begynder på det aftalte tidspunkt, og skulle en gruppe være forsinket, kan det ikke lade sig gøre at skyde arrangementet. Omviseren vil holde en afkortet omvisning, og efter aftale med gruppen vil omvisningen gennemgå kunstværkerne på kortere tid eller udelade et par værker.

Trafikken på det sidste stykke af J.F. Willumsens Vej kan være langsom om eftermiddagen, så det vil være en god idé at beregne ekstra tid ved kørsel i bil eller med lejet bus.

Grupper med egen omviser
Grupper med egen omviser er meget velkomne på museet. Dog beder vi om, at de på forhånd orienterer museet om besøget.

VINTERFERIE

Vi har haft et par travle uger her på museet, så vi kunne blive klar med den nye, farvespækkede og helt forrygende udstilling "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen." 🔥🦋

Men nu er vi også klar! Oven i købet med et ret fint vinterferieprogram til dig - Så sæt farve på vinterferien med et besøg på Willumsens Museum.

Vi smøger ærmerne op, og sætter gang i det kreative værksted tirsdag til fredag i uge 7 fra klokken 10.30 – 14.30. tirsdag og onsdag skal vi sammen undersøge Martin Bigums tegneunivers mens torsdag og fredag står på portrætter.

I både uge 7 og uge 8 er der desuden mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. Enten med en kunstkuffert, smækfyldt med sjove, kunstneriske opgaver. Det er gratis at låne kunstkufferten, som udleveres fra billetsalget. Du kan også se på udstillingen i selskab med vores lydfortælling for børn: på jagt efter Willumsens farver. Fortællingen finder du i Willumsens Museums app i din foretrukne app-butik (gratis). Du kan lytte til fortællingen hjemmefra, så du er helt klar til at gå på museum.

Café Ærligt har selvfølgelig åbent hele ugen fra 10 – 17. Der er lækre klappere, lette salater, kaffe, kakao, brus og kage på menuen. Og i uge 7 også lækre, lune vafler 😋

HJÆLP OS MED AT PASSE PÅ KUNSTEN
Børn i alle aldre er selvfølgelig velkommen på Willumsens Museum – også de alleryngste. Dog har vi prioriteret helt fri adgang til kunsten; Vi gemmer ikke malerierne bag afspærringer og glas, og har flere steder meget smalle gangforløb. Det betyder, at du kan komme helt tæt på. Det betyder til gengæld også, at vi beder de helt små gæster om at komme på armen af-, eller i en bæresele hos en voksen, mens I er i udstillingerne. I kan også låne en lille klapvogn af os, hvor en Voksipose eller bærelift kan placeres.

Hvis den lille sover, kan I trille en tur i parken eller langs den nærliggende kyst. Eller I kan stille barnevognen ved et af de store vinduespartier i caféen, og tage en pause i selskab med en kop varm kaffe. Vi er kede af ulejligheden, men sætter stor pris på, at I vil hjælpe os med at passe på kunsten!
...

12 0

Hvad skal du i weekenden? Må vi foreslå en tur på kælkebakken i museets park? Der er varm kaffe og chokolade på kanden hos Café Ærligt, og ingen af delene kræver billet til museet.

Indenfor kan I hygge med kunstkufferter, jagten på Willumsens farver eller vat-ophæng ved kreabordet i caféen.

Fra den 8. januar til og med den 17. januar har vi helt lukket, mens vi bygger på nye udstillinger.

#willumsensmuseum #jfwillumsen #willumsen #frederikssund #sne #visitfjordlandet #kælkebakke
#ilysetafnordafrika #detjegaldrigførharset
@aerligt_dk #juniorwillumsen
...

9 0

Der er stadigvæk mulighed for at hygge med krea i café Ærligt på Willumsens Museum. Åbningstiden er 11-16 på museets åbningsdage. Det kræver ikke billet til museet at besøge caféen, men hvis du vil have kunstkufferten med i udstillingen skal voksne over 18 indløse billet (80,-).
#juniorwillumsen #willumsensmuseum #aerligt_willumsen #aerligt_dk #visitfjordlandet #frederikssund
...

6 0

I dag er der familiesøndag i kunstværkstedet. Vi skal lave flotte grafiske tryk. Det er gratis at deltage, når entréen til museet er betalt. Den er tilgengæld også gratis, hvis du er under 18år eller medlem af kunstklubben.

#willumsensmuseum #juniorwillumsen #willumsensmuseumforbørn
...

4 0

"Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I @kulturinformation
...

55 0

Mød kunstneren!

Som et møl mod flammen 🦋🔥

Har du set udstillingen endnu? Eller mødt kunstneren? Helt frem til sommerferien er der rig mulighed for at komme med helt ind i maskinrummet, når Martin Bigum tager publikum med på en række omvisninger i udstillingen med Martin Bigums egne - & J.F. Willumsens værker.

Kunne du tænke dig at komme med? Find billetter på www.willumsensmuseum.dk/det-sker eller link i bio.

#willumsensmuseum #sometmølmodflammen #martinBigum #willumsen #jfwillumsen #frederikssund #visitfjordlandet #omvisninger #museerinordsjælland #kunst #kunstmuseum
...

67 0

Edit: Tak for den store interesse! Der er nu udsolgt til åbningstalerne klokken 10 - interesserede er velkommen til at komme og besøge udstillingen fra klokken 12 - 14, hvor vi forventer, at der er plads i salene igen.

🦋🔥🦋

Så er det altså ved at være nu! Vi har hermed fornøjelsen af at invitere til åbningen af "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen". Og vi glæder os!

Det foregår lørdag den 10/2 klokken 10 – 14.

Udstillingen åbnes af kunstner Martin Bigum og kunsthistoriker Merete Sanderhoff.

Cafeen serverer en let snack.

Svar udbedes senest 6/2 på www.willumsensmuseum.dk/events/aabning

Vi ses!
...

182 12

På udstillingen `Eksperimenter med Willumsens Univers` viser studerende fra bachelorprogrammet Produkt+ designforslag og materialeundersøgelser inspireret af Willumsens Univers. Kunstneren J.F. Willumsen blandede sine egne farver, malede uden for lærredet og op på rammerne og eksperimenterede med forskellige materialer i sin kunst.

Udstillingen åbnede den 17. januar og kan ses gratis frem til 4. februar

Et hold designstuderende fra bachelorprogrammet Produkt+ er dykket ned i Willumsens univers, og har arbejdet med inspiration fra hans værker og metoder. Resultatet er udstillet på Willumsens Museum, hvor man kan opleve en række designforslag og materialeundersøgelser, som de studerende har udført med udgangspunkt i Willumsens værker, hans nysgerrighed på materialer og farver, og med museet som inspiration og ramme for deres projekter.

Udstillingen viser 1. semester-projekter fra bachelorprogrammet Produkt+, hvor de designstuderende på de to studieretninger ”Beklædning og tekstil” og ”Møbeldesign, rum og materiale” har arbejdet med J.F. Willumsens univers som inspiration.

#willumsensmuseum #detkongeligealademi #design+ #willumsen #jfwillumsen

Foto og tekst: @kglakademi
...

137 0