PRAKTISK AT VIDE FØR DIT BESØG PÅ WILLUMSENS MUSEUM

Billetpriser

Voksen: 80 kr.
Pensionist: 80 kr.
Barn 0-17 år: Gratis adgang
Studerende: 50 kr.
Grupper (min. 10 pers): 70 kr. pr. person
Medlemskab af Kunstklub (Personligt): 199 kr.
Medlemskab af Kunstklub (1+1): 399 kr.
Medlemskab af Kunstklub (Studerende): 99,-

Åbningstider

mandagLukket
tirsdag10:00 — 17:00
onsdag10:00 — 17:00
torsdag10:00 — 17:00
fredag10:00 — 17:00
lørdag10:00 — 17:00
søndag10:00 — 17:00
29 Juli - 31 DecLukket

Adresse

Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
M: jfw@frederikssund.dk
T: 47 31 07 73

EAN: 5798008058264

CVR: 29189129

Er du gående? Find din favoritrute til Willumsens Museum her

Er du til det sceniske view, vil du spise frokost på vej til museet – eller skal du bare hurtigst fra A til B? Vi har lavet tre ruter til dig, der skal besøge Willumsens Museum til fods – Tryk på kortet for at åbne i et nyt vindue.

Vandkantsruten

Gå langs Jernbanegade, Nygade og Bruhnsvej til Frederikssund Kulturhavn, hvor du kan gå langs vandet resten af vejen til museet.  Det sidste stykke går man på stranden – hvis der er meget højvandet, kan man afbryde ruten lidt før, og gå ad Færgevej det sidste stykke. OBS: Ruten er ikke for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Caféer og Shopping

Vil du danne dig et overblik over Frederikssunds café-liv inden du besøger museet, kan du vælge denne rute. Gå ad Jernbanegade, Østergade -> Havnegade og Færgevej til Willumsens Museum. På ruten finder du for eksempel:

Vivis Café i Jernbanegade
Minis Café i Østergade
En God Pizza i Havnegade
Café Ærligt på havnen
Restaurant Toldboden på havnen

Hurtigruten

Vil du hurtigst fra A til B? Skyd genvej gennem Sillebroen, og gå langs Bruhnsvej -> Færgevej til du når til museet.

Kortudsnit med tre indtegnede ruter til Willumsens Museum

Parkeringsforhold

Vi anbefaler, om muligt, at benytte offentlig transport eller at tage cyklen. Museet ligger en lille gåtur fra Frederikssund S-togstation. Vi har et begrænset antal parkeringspladser på museet, men det er også muligt at parkere ved børnehaven Pilehaven på den modsatte side af J.F. Willumsens Vej eller ved Strandgrillen på Strandvej.

Adgangsforhold

Barnevogne

Hjælp os med at passe på kunsten.

Børn i alle aldre er velkommen på Willumsens Museum – også de alleryngste. Dog har vi prioriteret helt fri adgang til kunsten; Vi gemmer ikke malerierne bag afspærringer og glas, og har flere steder meget smalle gangforløb. Det betyder, at du kan komme helt tæt på. Det betyder til gengæld også, at vi beder de helt små gæster om at komme på armen af-, eller i en bæresele hos en voksen, mens I er i udstillingerne. I kan også låne en lille klapvogn af os, hvor en Voksipose eller bærelift kan placeres.

Hvis den lille sover, kan I trille en tur i parken eller langs den nærliggende kyst. Eller I kan stille barnevognen ved et af de store vinduespartier i caféen, og tage en pause i selskab med en kop varm kaffe. Vi beklager ulejligheden, men sætter stor pris på, at I vil hjælpe os med at passe på kunsten!

Kørestole

Willumsens Museum har prioriteret handicapvenligheden højt. Der er handicapparkering på P-pladsen foran museet samt en udendørs elevator til gangbesværede og kørestolsbrugere.
Museet har kørestol, handicaptoilet og elevator mellem etagerne. Der er dog ikke adgang til museets balkon for kørestolsbrugere.

På jagt efter Willumsens Farver

KOM MED PÅ JAGT EFTER WILLUMSENS FARVER

På denne lydrejse møder du en finurlig fyr. En dreng ved navn Willumsen, der gennem hele livet ikke rigtig passede ind, lige meget hvor han var. Han ville hellere tegne end at være i skole. Han ville hellere på eventyr rundt i verden end at kede sig derhjemme. Og så elskede han farver! Vidste du, at mange faktisk mener, at Jens Ferdinand Willumsen er en af de største danske kunstmalere, vi nogensinde har haft? Han blev født i 1863 og døde i 1958, så han blev en virkelig gammel mand, der oplevede mange sjove ting i sit liv. I den her lydfortælling skal du på eventyr med Willumsen. Men der er noget galt. Han har mistet sine farver, og du må gå på jagt i hans malerier for at finde dem. Kun på den måde kan du sikre, at verden ikke forbliver grå og kedelig. På din rejse vælger du selv handlingen, og du må være modig og nysgerrig, for at få adgang til malerierne og de forsvundne farver.

Fotografering

Har du lyst til at fotografere eller filme på museet? Du skal være velkommen! Så længe det ikke er til gene for de øvrige gæster. Brug af blitz og/eller stativ må dog kun ske efter aftale med personalet.

Mod en afgift kan digitale optagelser af kunstværkerne til reproduktionsformål stilles til rådighed – dog under forudsætning af ophavsretholderens tilladelse. Kontakt museet for nærmere oplysninger.

I medfør af Ophavsretsloven af 1995 må gengivelse af fotos m.m. fra internettet kun finde sted efter tilladelse fra VISDA og efter forudgående henvendelse til Willumsens Museum.

Eventuel reproduktion af museets internet-billeder må kun ske efter aftale med VISDA.

Når du er på museet

For at kunne passe bedst muligt på kunstværkerne, så flest muligt kan få glæde af dem, er det forbudt at røre ved værkerne – også selvom de er smukke, og hænger lige der, hvor man kan nå uden at strække sig.

Da det kan være svært at holde øje med alt det, der foregår bag ryggen, har vi sørget for aflåselige garderobebokse i kælderen, hvor du kan opbevare de store tasker, rygsække, paraplyer og lignende, som ikke må medbringes i udstillingerne.

Mad og drikke må ikke medbringes i udstillingsområderne, men kan nydes ved vores frokostborde i parken eller i den store og lyse Café Ærligt-

Og sidst med ikke mindst. Hold venligst mobiltelefonen på lydløs, og gem samtalen til et afsides sted.

Omvisninger

En omvisning tager cirka 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.
Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum.
Derudover er der altid mulighed for at bestille specielle temaomvisninger, der kan tilpasses alle aldre og interessegrupper.

Der er plads til op til 25 personer på en omvisning.

På dette link, kan du læse mere om omvisninger og udstillinger>>

Kontakt meget gerne museet for yderligere oplysninger om omvisninger og indhold af forskellige temaer.

Fire kvinder foran Willumsens store relief i marmor

Priser for omvisninger

Hverdage kl. 10-17: 800 kr.
Weekender og helligdage: 800 kr.
Udenfor åbningstid: 800 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Specialomvisninger – særlige emner eller fremmedsprog

Hverdage kl. 10-17: 900 kr.
Weekender og helligdage kl. 10-17: 900 kr.
Udenfor åbningstid: 900 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Skoleomvisninger

Tirsdag–fredag kl. 10-14: 550 kr.

Takster for bemanding af museet udover normal åbningstid

Ved omvisning udenfor museets normale åbningstid må påregnes følgende tillæg:

Hverdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 250 kr.

Weekender og helligdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 300 kr.

Prisen er eksklusiv entre

Kreative værkstedsforløb for voksne

Willumsens Museum tilbyder omvisning med kreativt værkstedsforløb for voksne.
Efter spændende historier om J.F. Willumsens kunst og liv, er der mulighed for selv at prøve kræfter med papir og farver. Vi ser eksempelvis nærmere på J.F. Willumsens måde at male portrætter på og afprøver forskellige teknikker i praksis. Eller vi fordyber os i Willumsens særlige, kontrastfyldte palet.

Museet skræddersyr gerne et forløb, der passer til netop jeres gruppe.
Forløbene er velegnede til voksenundervisning, personaleudflugter, teambuilding og private grupper. Max 20 personer pr. hold.

Varighed
Tre timer
En times omvisning i museets udstillinger
To timers kreativt forløb i salene (inkl. pause)

Pris
3200,- kr. (derudover betales entré)

Booking
Omvisninger og værkstedsforløb kan bestilles mandag-fredag kl. 10-16 på tlf. 47 31 07 73 eller pr. mail jfw@frederikssund.dk.

Vær opmærksom på, at omvisninger skal bestilles i god tid, min. 14 dage før den ønskes.
Omvisninger skal senest afbestilles 10 dage før omvisningsdatoen. Ved senere afbestilling faktureres omvisningens fulde pris.

Forsinket ankomst
Omvisningerne begynder på det aftalte tidspunkt, og skulle en gruppe være forsinket, kan det ikke lade sig gøre at skyde arrangementet. Omviseren vil holde en afkortet omvisning, og efter aftale med gruppen vil omvisningen gennemgå kunstværkerne på kortere tid eller udelade et par værker.

Trafikken på det sidste stykke af J.F. Willumsens Vej kan være langsom om eftermiddagen, så det vil være en god idé at beregne ekstra tid ved kørsel i bil eller med lejet bus.

Grupper med egen omviser
Grupper med egen omviser er meget velkomne på museet. Dog beder vi om, at de på forhånd orienterer museet om besøget.

I dag skal vi lave sommerens lækreste is i familieværkstedet 😋🍦 Klip din egen kæmpeis, fyld på med farver og glimmer - og slut måske af med en ægte kold is i Café Ærligt, der sidste år rent faktisk vandt en pris for sommerens lækreste is til @streetfood.omsoeerne
#juniorwillumsen #familiesøndag #willumsensmuseum #willumsensmuseumforbørn #cafeærligt #is #museumforkids #museumforbørn #visitfjordlandet #frederikssund
...

8 0

Vi fortsætter Kunstcampen i dag, blandt andet med dette skønne fællesbillede af Willumsens "Badende børn på Skagen Strand" 🤸🌊
#juniorwillumsen #Willumsensmuseum #kunstcamp #badendebørn #visitfjordlandet #frederikssund
...

13 0

Endelig er vi i gang med Kunstcamp igen 🥰 Vi har ventet og ventet og glædet os! 26 kunstelever fordelt på to hold, starter ugen med plantefarver og broderi af deres egne skitser fra Willumsens værk Jotunheim.
#kunstforbørn #kunstcamp #willumsensmuseum #juniorwillumsen #kunstmuseum #VisitFjordlandet #frederikssund
...

13 2

Der er ganske få pladser tilbage på vores Kunst Camps, der starter på mandag 😍 Vi glæders os til endelig at komme i gang igen - men vi vil da også gerne lige have DIG (eller måske nærmere et barn, du kender 🤭) med. Det koster 600 kroner for hele ugen, og du tilmelder dig på www.willumsensmuseum.dk/det-sker ...

8 0

Vi nærmer os den allersidste åbningsdag før udstillingen "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen" lukker og slukker her på Willumsens Museum. Samme dag - den 28/7 klokken 17 - sætter vi også punktum for Willumsens Museum som vi kender det, når en stor og længe ventet ombygning går i gang.

Ses vi på museet i løbet af ugen?

#willumsensmuseum #willumsen #jfwillumsen #sometmølmodflammen #martinbigum #visitfjordlandet #frederikssund #kunst #kunstmuseum #museerinordsjælland
...

47 0

Vi nærmer os den allersidste åbningsdag før udstillingen "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen" lukker og slukker her på Willumsens Museum. Samme dag - den 28/7 klokken 17 - sætter vi også punktum for Willumsens Museum som vi kender det, når en stor og længe ventet ombygning går i gang.

Ses vi på museet i løbet af ugen?

#willumsensmuseum #willumsen #jfwillumsen #sometmølmodflammen #martinbigum #visitfjordlandet #frederikssund #kunst #kunstmuseum #museerinordsjælland
...

12 0

Vi går ind i den ALLERSIDSTE uge, inden udstillingen "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen" - og dermed også Willumsens Museum takker af for denne gang. Bigum og Willumsen rejser videre mod @randerskunstmuseum mens museet lukker for ombygning i en længere periode.

Så det er nu, hvis du vil nå at have det sidste med. Museet har åbent 10-17 fra tirsdag til søndag. Sidste åbningsdag er den 28/7.

#willumsensmuseum #sometmølmodflammen #martinbigum #jfwillumsen #willumsen #kunst #visitfjordlandet #frederikssund #kunstmuseum #museerinordsjælland
...

75 10

Lige nu viser vi særudstillingen Som et møl mod flammen. J.F. Willumsen & Martin Bigum. Formidlingen på væggene er Bigums ord. Henover sommeren deler vi udvalgte historier med jer - her dog i en let redigeret udgave, så de passer i konteksten. Udstillingen er den sidste, vi viser, inden museet lukker for ombygning. Udstillingen vises til og med den 28/7 2024. 🔥🦋

Om fantasi og virkelighed

"Willumsen malede dette "portræt" af to drenge, der ikke lengere levede: Virkeligheds- eller fantasibillede? Det er drengenes ansigter, der er gengivet, men se lige kosmos, himmerige og stjernetåger åbne sig bag dem!

Jeg har malet en svævende baby, der afspejler en sindstilstand. Da jeg fandt ud af, at kunsten var vejen frem for mig, var det ret beset lidt skræmmende. Hvilken vej skulle jeg vælge i det kalejdoskop, som alverdens tanke- og sanseindtryk er?

Maleriet er også lavet under indtryk af den ufattelige frihed, man efter Murens Fald nu bare kunne hoppe ud i. Friheden er her visualiseret som computergenererede evighedsfraktaler. For mig er de ikke fantasibilleder, men virkelighedsbilleder."

#willumsensmuseum #jfwillumsen #willumsen #sometmølmodflammen #martinbigum #visitfjordlandet #frederikssund #kunst #kunstmuseum #museerinordsjælland
...

54 5

Lige nu viser vi særudstillingen Som et møl mod flammen. J.F. Willumsen & Martin Bigum. Formidlingen på væggene er Bigums ord. Henover sommeren deler vi udvalgte historier med jer - her dog i en let redigeret udgave, så de passer i konteksten. Udstillingen er den sidste, vi viser, inden museet lukker for ombygning. Udstillingen vises til og med den 28/7 2024. 🔥🦋

Om Willumsens eget museum

"J.F. Willumsen arbjede i mange år på at få et museum i Danmark i eget navn. I forbindelse med forberedelserne har han muligvis forestillet sig, at der skulle placeres  en monumental bronzeskulptur af ham i parkområdet  omkring museet. På dette maleri, "Projekt til en statue af Kunstmaleren" fra 1941, ser man en irret statue på rosa sokkel i et frodigt landskab. Som i  mange af de andre selvportrætter står kunstneren med palet og pensel i en buksedragt. Her er han også iført en hættekappe, fyldt ud af blæsende modvind, som var han en superhelt.
Et par år tidligere var den  amerikanske tegneseriehelt Batman opstået som en figur uden overnaturlige kræfter, mens Supermans succes var baseret på overnaturlige kræfter for at frelse  menneskene. Måske har Willumsen været fascineret af disse ikoner, da han iklædte sig kappe og en attitude af urørlighed."

#willumsensmuseum #jfwillumsen #willumsen #sometmølmodflammen #martinbigum #visitfjordlandet #frederikssund #kunst #kunstmuseum #museerinordsjælland
...

82 0

Til efteråret skal en lang række af Willumsens værker på besøg i en stor udstilling på @schloss_gottorf i Schleswig. For at de kan klare rejsen, har vi i disse dage besøg af konservatorer fra @nationalmuseet.

Omhyggeligt sørger de for at små krakeleringer eller truende afskalninger fæstnes og repareres. Du kan møde de dygtige konservatorer i udstillingerne både torsdag og fredag.
#willumsensmuseum #nationalmuseet #konservatorer #aftensuppen #schlossgottorf #willumsen #jfwillumsen
...

127 1