PRAKTISK AT VIDE FØR DIT BESØG PÅ WILLUMSENS MUSEUM

Billetpriser

Voksen: 80 kr.
Pensionist: 80 kr.
Barn 0-17 år: Gratis adgang
Studerende: 50 kr.
Grupper (min. 10 pers): 70 kr. pr. person
Medlemskab af Kunstklub (Personligt): 199 kr.
Medlemskab af Kunstklub (1+1): 399 kr.
Medlemskab af Kunstklub (Studerende): 99,-

Åbningstider

mandagLukket
tirsdag10:00 — 17:00
onsdag10:00 — 17:00
torsdag10:00 — 17:00
fredag10:00 — 17:00
lørdag10:00 — 17:00
søndag10:00 — 17:00

Adresse

Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
M: jfw@frederikssund.dk
T: 47 31 07 73

EAN: 5798008058264

CVR: 29189129

Er du gående? Find din favoritrute til Willumsens Museum her

Er du til det sceniske view, vil du spise frokost på vej til museet – eller skal du bare hurtigst fra A til B? Vi har lavet tre ruter til dig, der skal besøge Willumsens Museum til fods – Tryk på kortet for at åbne i et nyt vindue.

Vandkantsruten

Gå langs Jernbanegade, Nygade og Bruhnsvej til Frederikssund Kulturhavn, hvor du kan gå langs vandet resten af vejen til museet.  Det sidste stykke går man på stranden – hvis der er meget højvandet, kan man afbryde ruten lidt før, og gå ad Færgevej det sidste stykke. OBS: Ruten er ikke for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Caféer og Shopping

Vil du danne dig et overblik over Frederikssunds café-liv inden du besøger museet, kan du vælge denne rute. Gå ad Jernbanegade, Østergade -> Havnegade og Færgevej til Willumsens Museum. På ruten finder du for eksempel:

Vivis Café i Jernbanegade
Minis Café i Østergade
En God Pizza i Havnegade
Café Ærligt på havnen
Restaurant Toldboden på havnen

Husk, at du som medlem af kunstklubben får 20 % på regningen hos Minis Café og Kaffebar i Østergade.

Hurtigruten

Vil du hurtigst fra A til B? Skyd genvej gennem Sillebroen, og gå langs Bruhnsvej -> Færgevej til du når til museet.

Kortudsnit med tre indtegnede ruter til Willumsens Museum

Adgangsforhold

Barnevogne

Af hensyn til vores værker er det desværre ikke tilladt at medbringe sin egen klap-/barnevogn på museet. Vi har dog klapvogne med mulighed for at lægge ryglænet helt ned, som I er velkomne til at låne under turen rundt på museet. I kan også medbringe en slynge, vikle eller bæresele, hvis I gerne vil have den lille lidt mere i øjenhøjde.

Der er plads til, at I kan stille barnevogne med sovende børn i tørvejr, og vi holder meget gerne øje med de små for jer, mens de sover.

Kørestole

Willumsens Museum har prioriteret handicapvenligheden højt. Der er handicapparkering på P-pladsen foran museet samt en udendørs elevator til gangbesværede og kørestolsbrugere.
Museet har kørestol, handicaptoilet og elevator mellem etagerne. Der er dog ikke adgang til museets balkon for kørestolsbrugere.

På jagt efter Willumsens Farver

KOM MED PÅ JAGT EFTER WILLUMSENS FARVER

På denne lydrejse møder du en finurlig fyr. En dreng ved navn Willumsen, der gennem hele livet ikke rigtig passede ind, lige meget hvor han var. Han ville hellere tegne end at være i skole. Han ville hellere på eventyr rundt i verden end at kede sig derhjemme. Og så elskede han farver! Vidste du, at mange faktisk mener, at Jens Ferdinand Willumsen er en af de største danske kunstmalere, vi nogensinde har haft? Han blev født i 1863 og døde i 1958, så han blev en virkelig gammel mand, der oplevede mange sjove ting i sit liv. I den her lydfortælling skal du på eventyr med Willumsen. Men der er noget galt. Han har mistet sine farver, og du må gå på jagt i hans malerier for at finde dem. Kun på den måde kan du sikre, at verden ikke forbliver grå og kedelig. På din rejse vælger du selv handlingen, og du må være modig og nysgerrig, for at få adgang til malerierne og de forsvundne farver.

Fotografering

Har du lyst til at fotografere eller filme på museet? Du skal være velkommen! Så længe det ikke er til gene for de øvrige gæster. Brug af blitz og/eller stativ må dog kun ske efter aftale med personalet.

Mod en afgift kan digitale optagelser af kunstværkerne til reproduktionsformål stilles til rådighed – dog under forudsætning af ophavsretholderens tilladelse. Kontakt museet for nærmere oplysninger.

I medfør af Ophavsretsloven af 1995 må gengivelse af fotos m.m. fra internettet kun finde sted efter tilladelse fra VISDA og efter forudgående henvendelse til Willumsens Museum.

Eventuel reproduktion af museets internet-billeder må kun ske efter aftale med VISDA.

Når du er på museet

For at kunne passe bedst muligt på kunstværkerne, så flest muligt kan få glæde af dem, er det forbudt at røre ved værkerne – også selvom de er smukke, og hænger lige der, hvor man kan nå uden at strække sig.

Da det kan være svært at holde øje med alt det, der foregår bag ryggen, har vi sørget for aflåselige garderobebokse i kælderen, hvor du kan opbevare de store tasker, rygsække, paraplyer og lignende, som ikke må medbringes i udstillingerne. Boksene aflåses med en tyvekrone, som du får tilbage efter brug.

Mad og drikke må ikke medbringes i udstillingsområderne, men kan nydes ved vores frokostborde i parken eller i den store og lyse Cafe Ferdinand, hvor du dog kun må medbringe madpakken.

Og sidst med ikke mindst. Hold venligst mobiltelefonen på lydløs, og gem samtalen til et afsides sted.

Omvisninger

En omvisning tager cirka 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.
Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum.
Derudover er der altid mulighed for at bestille specielle temaomvisninger, der kan tilpasses alle aldre og interessegrupper.

Der er plads til op til 25 personer på en omvisning.

På dette link, kan du læse mere om omvisninger og udstillinger>>

Kontakt meget gerne museet for yderligere oplysninger om omvisninger og indhold af forskellige temaer.

Fire kvinder foran Willumsens store relief i marmor

Priser for omvisninger

Hverdage kl. 10-17: 800 kr.
Weekender og helligdage: 800 kr.
Udenfor åbningstid: 800 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Specialomvisninger – særlige emner eller fremmedsprog

Hverdage kl. 10-17: 900 kr.
Weekender og helligdage kl. 10-17: 900 kr.
Udenfor åbningstid: 900 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Skoleomvisninger

Tirsdag–fredag kl. 10-14: 450 kr.

Takster for bemanding af museet udover normal åbningstid

Ved omvisning udenfor museets normale åbningstid må påregnes følgende tillæg:

Hverdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 250 kr.

Weekender og helligdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 300 kr.

Prisen er eksklusiv entre

Kreative værkstedsforløb for voksne

Willumsens Museum tilbyder omvisning med kreativt værkstedsforløb for voksne.
Efter spændende historier om J.F. Willumsens kunst og liv, er der mulighed for selv at prøve kræfter med papir og farver. Vi ser eksempelvis nærmere på J.F. Willumsens måde at male portrætter på og afprøver forskellige teknikker i praksis. Eller vi fordyber os i Willumsens særlige, kontrastfyldte palet.

Museet skræddersyr gerne et forløb, der passer til netop jeres gruppe.
Forløbene er velegnede til voksenundervisning, personaleudflugter, teambuilding og private grupper.

Varighed
Tre timer
En times omvisning i museets udstillinger
To timers kreativt værksted (inkl. pause)

Pris
1500 kr. (derudover betales entré)

Booking
Omvisninger og værkstedsforløb kan bestilles mandag-fredag kl. 10-16 på tlf. 47 31 07 73 eller pr. mail jfw@frederikssund.dk.

Vær opmærksom på, at omvisninger skal bestilles i god tid, min. 14 dage før den ønskes.
Omvisninger skal senest afbestilles 10 dage før omvisningsdatoen. Ved senere afbestilling faktureres omvisningens fulde pris.

Forsinket ankomst
Omvisningerne begynder på det aftalte tidspunkt, og skulle en gruppe være forsinket, kan det ikke lade sig gøre at skyde arrangementet. Omviseren vil holde en afkortet omvisning, og efter aftale med gruppen vil omvisningen gennemgå kunstværkerne på kortere tid eller udelade et par værker.

Trafikken på det sidste stykke af J.F. Willumsens Vej kan være langsom om eftermiddagen, så det vil være en god idé at beregne ekstra tid ved kørsel i bil eller med lejet bus.

Grupper med egen omviser
Grupper med egen omviser er meget velkomne på museet. Dog beder vi om, at de på forhånd orienterer museet om besøget.

Museumsbutik

I vores museumsbutik sælger vi bøger om J.F. Willumsen og relaterede emner samt postkort, plakater, farvelitografier og kunsthåndværk.

Man kan desuden købe særlige oplevelser, gavekort og blive medlem af kunstklubben.

Besøg vores webbutik her>>

Cafe på Willumsens Museum

Cafe Ferdinand

Velkommen i vores lyse og rummelige Café Ferdinand

Vi holder åbent i museets åbningstid hver dag klokken 10-17. Den første onsdag i hver måned holder vi åbent til klokken 20.
Café Ferdinand er museets selvbetjeningscafé, og her kan du købe varme og kolde drikkevarer, kage og chokolade, samt nyheden: tapas, med håndplukkede råvarer af den bedste – og så vidt muligt – lokale kvalitet.
Museets gæster er velkomne til at nyde medbragt mad i cafeen mod køb af drikkevarer.

Læs mere om Cafe Ferdinand og muligheder her>>

På søndag er der familiesøndag igen! Vi glæder os til et par fede, farverige timer i det kreative værksted. Eller måske i udstillingerne i selskab med vores kunstkuffert?

Vi håber, vi ses!

#juniorwillumsen #familiesøndag #Willumsensmuseum #visitfjordlandet #frederikssund #museumforbørn #børnpåmuseum #kidsinmuseums
...

10 0

Der er familiesøndag i morgen fra klokken 10.30 - 14.30.

🧑‍🎨👩‍🎨

Det er Sanne, det styrer slagets gang i det kreative værksted, og hun glæder sig til at byde velkommen til sæsonens første kreative søndag. Kommer I? Det er gratis at deltage, når entreen til museet er betalt

#familiesøndag #juniorwillumsen #willumsensmuseum #willumsen #visitfjordlandet #frederikssund #museumforbørn #kunstforbørn
...

15 0

Der er ganske få ledige billetter til forårets billedskolehold. Kender du et barn eller ungt menneske, der kunne tænke sig at komme med? Tilmelding via linket i biografien.
#willumsensmuseum #willumsen #billedskole #willumsenforbørn #willumsensmuseumforbørn
...

17 5

Tak for i år, nysgerrige, søde og dygtige Kunstcamp-børn. Vi ses til næste år!
#juniorwillumsen #willumsensmuseum #kunstcamp #billedskole #kreativsommerferie #kidsinmuseums @willumsensmuseum
...

29 1

Vi laver selvportrætter med inspiration I "Diana Jæger" i dag. ...

17 1

I eftermiddag klokken 16 holder studerende fra Institut for Bygningskunst og Design på Det Kongelige Akademi fernisering på udstillingen "Eksperimenter med Willumsens univers".

I museets sale vises designforslag og materialeundersøgelser udført af studerende på bachelorprogrammet Produkt+. De studerende har arbejdet ud fra inspiration i Willumsens univers og taget udgangspunkt i hans værker, nysgerrighed på materialer og farver, ligesom museets rum har fungeret som inspiration og ramme for deres projekter.

Udstillingen vises frem til 15. marts 2023.

#Willumsensmuseum #KADK #kglakademi #møbelsdesign #beklædning #tekstil #Willumsen #JFWillumsen
...

119 3

⭐⭐⭐⭐⭐

"At udstille værker af unge kunstnere med kunsthistoriens giganter falder ikke altid heldigt ud. Men på Willumsens Museum i nordsjællandske Frederikssund gør det i den nye særudstilling ”Mellem myte og virkelighed. Willumsen, Gauguin, Lilja.” I ganske usædvanlig grad. Det er der flere grunde til".

Tusind tak til Torben Weirup og @kristeligt for at bringe den flotte anmeldelse af "Mellem myte og virkelighed. Willumsen, Gauguin, Lilja."

#Willumsensmuseum #Willumsen #jfwillumsen #KlaraLilja #mellemmyteogvirkelighed #visitjordlandet #frederikssund #gauguin #JeanReneGauguin #femstjerner #⭐⭐⭐⭐⭐#kristeligtdagblad
...

180 7

Klara Lilja Baby Moku Moku Ren. 2018.

🤩

I udstillingen "Mellem myte og virkelighed. Willumsen, Gauguin, Lilja" til den 19. februar.

#willumsensmuseum #klaralilja #Lilja #mellemmyteogvirkelighed #visitfjordlandet #frederikssund #willumsen #jfwillumsen #babymokumokuren
...

95 0

Vi ønsker alle vores gæster og samarbejdspartnere et godt nytår. Tusind tak for alle de dejlige oplevelser, vi har haft sammen i 2022. Vi ser frem til et mindst lige så fantastisk 2023. Pas på jer selv og hinanden derude - på gensyn den 3. januar. 🎆🎇 ...

106 1

Jean René Gaugauin, Europas Rov, 1927. Dekoration af Pola Gauguin.

I "Mellem myte og virkelighed. Willumsen, Gauguin, Lilja" frem til 19. februar 2022.

#mellemmyteogvirkelighed #gauguin #jeanrenegauguin #visitfjordlandet #willumsensmuseum #keramik #claykeramikmuseum #frederikssund #1927 #willumsen
...

156 1