PRAKTISK AT VIDE FØR DIT BESØG PÅ WILLUMSENS MUSEUM

Billetpriser

Voksen: 80 kr.
Pensionist: 80 kr.
Barn 0-17 år: Gratis adgang
Studerende: 50 kr.
Grupper (min. 10 pers): 70 kr. pr. person
Medlemskab af Kunstklub (Personligt): 199 kr.
Medlemskab af Kunstklub (1+1): 399 kr.
Medlemskab af Kunstklub (Studerende): 99,-

Åbningstider

mandagLukket
tirsdag10:00 — 17:00
onsdag10:00 — 17:00
torsdag10:00 — 17:00
fredag10:00 — 17:00
lørdag10:00 — 17:00
søndag10:00 — 17:00

Adresse

Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
M: jfw@frederikssund.dk
T: 47 31 07 73

EAN: 5798008058264

CVR: 29189129

Er du gående? Find din favoritrute til Willumsens Museum her

Er du til det sceniske view, vil du spise frokost på vej til museet – eller skal du bare hurtigst fra A til B? Vi har lavet tre ruter til dig, der skal besøge Willumsens Museum til fods – Tryk på kortet for at åbne i et nyt vindue.

Vandkantsruten

Gå langs Jernbanegade, Nygade og Bruhnsvej til Frederikssund Kulturhavn, hvor du kan gå langs vandet resten af vejen til museet.  Det sidste stykke går man på stranden – hvis der er meget højvandet, kan man afbryde ruten lidt før, og gå ad Færgevej det sidste stykke. OBS: Ruten er ikke for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Caféer og Shopping

Vil du danne dig et overblik over Frederikssunds café-liv inden du besøger museet, kan du vælge denne rute. Gå ad Jernbanegade, Østergade -> Havnegade og Færgevej til Willumsens Museum. På ruten finder du for eksempel:

Vivis Café i Jernbanegade
Minis Café i Østergade
En God Pizza i Havnegade
Café Ærligt på havnen
Restaurant Toldboden på havnen

Hurtigruten

Vil du hurtigst fra A til B? Skyd genvej gennem Sillebroen, og gå langs Bruhnsvej -> Færgevej til du når til museet.

Kortudsnit med tre indtegnede ruter til Willumsens Museum

Parkeringsforhold

Vi anbefaler, om muligt, at benytte offentlig transport eller at tage cyklen. Museet ligger en lille gåtur fra Frederikssund S-togstation.

Hvis du kommer i bil, anbefaler vi, at du kommer i god tid. Åbningen foregår klokken 11, men museet har åbent fra klokken 10. Vi har et begrænset antal parkeringspladser på museet, men det er også muligt at parkere ved børnehaven Pilehaven på den modsatte side af J.F. Willumsens Vej eller ved Strandgrillen på Strandvej.

Adgangsforhold

Barnevogne

Af hensyn til vores værker er det desværre ikke tilladt at medbringe sin egen klap-/barnevogn på museet. Vi har dog klapvogne med mulighed for at lægge ryglænet helt ned, som I er velkomne til at låne under turen rundt på museet. I kan også medbringe en slynge, vikle eller bæresele, hvis I gerne vil have den lille lidt mere i øjenhøjde.

Der er plads til, at I kan stille barnevogne med sovende børn i tørvejr, og vi holder meget gerne øje med de små for jer, mens de sover.

Kørestole

Willumsens Museum har prioriteret handicapvenligheden højt. Der er handicapparkering på P-pladsen foran museet samt en udendørs elevator til gangbesværede og kørestolsbrugere.
Museet har kørestol, handicaptoilet og elevator mellem etagerne. Der er dog ikke adgang til museets balkon for kørestolsbrugere.

På jagt efter Willumsens Farver

KOM MED PÅ JAGT EFTER WILLUMSENS FARVER

På denne lydrejse møder du en finurlig fyr. En dreng ved navn Willumsen, der gennem hele livet ikke rigtig passede ind, lige meget hvor han var. Han ville hellere tegne end at være i skole. Han ville hellere på eventyr rundt i verden end at kede sig derhjemme. Og så elskede han farver! Vidste du, at mange faktisk mener, at Jens Ferdinand Willumsen er en af de største danske kunstmalere, vi nogensinde har haft? Han blev født i 1863 og døde i 1958, så han blev en virkelig gammel mand, der oplevede mange sjove ting i sit liv. I den her lydfortælling skal du på eventyr med Willumsen. Men der er noget galt. Han har mistet sine farver, og du må gå på jagt i hans malerier for at finde dem. Kun på den måde kan du sikre, at verden ikke forbliver grå og kedelig. På din rejse vælger du selv handlingen, og du må være modig og nysgerrig, for at få adgang til malerierne og de forsvundne farver.

Fotografering

Har du lyst til at fotografere eller filme på museet? Du skal være velkommen! Så længe det ikke er til gene for de øvrige gæster. Brug af blitz og/eller stativ må dog kun ske efter aftale med personalet.

Mod en afgift kan digitale optagelser af kunstværkerne til reproduktionsformål stilles til rådighed – dog under forudsætning af ophavsretholderens tilladelse. Kontakt museet for nærmere oplysninger.

I medfør af Ophavsretsloven af 1995 må gengivelse af fotos m.m. fra internettet kun finde sted efter tilladelse fra VISDA og efter forudgående henvendelse til Willumsens Museum.

Eventuel reproduktion af museets internet-billeder må kun ske efter aftale med VISDA.

Når du er på museet

For at kunne passe bedst muligt på kunstværkerne, så flest muligt kan få glæde af dem, er det forbudt at røre ved værkerne – også selvom de er smukke, og hænger lige der, hvor man kan nå uden at strække sig.

Da det kan være svært at holde øje med alt det, der foregår bag ryggen, har vi sørget for aflåselige garderobebokse i kælderen, hvor du kan opbevare de store tasker, rygsække, paraplyer og lignende, som ikke må medbringes i udstillingerne. Boksene aflåses med en tyvekrone, som du får tilbage efter brug.

Mad og drikke må ikke medbringes i udstillingsområderne, men kan nydes ved vores frokostborde i parken eller i den store og lyse Cafe Ferdinand, hvor du dog kun må medbringe madpakken.

Og sidst med ikke mindst. Hold venligst mobiltelefonen på lydløs, og gem samtalen til et afsides sted.

Omvisninger

En omvisning tager cirka 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.
Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum.
Derudover er der altid mulighed for at bestille specielle temaomvisninger, der kan tilpasses alle aldre og interessegrupper.

Der er plads til op til 25 personer på en omvisning.

På dette link, kan du læse mere om omvisninger og udstillinger>>

Kontakt meget gerne museet for yderligere oplysninger om omvisninger og indhold af forskellige temaer.

Fire kvinder foran Willumsens store relief i marmor

Priser for omvisninger

Hverdage kl. 10-17: 800 kr.
Weekender og helligdage: 800 kr.
Udenfor åbningstid: 800 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Specialomvisninger – særlige emner eller fremmedsprog

Hverdage kl. 10-17: 900 kr.
Weekender og helligdage kl. 10-17: 900 kr.
Udenfor åbningstid: 900 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Skoleomvisninger

Tirsdag–fredag kl. 10-14: 450 kr.

Takster for bemanding af museet udover normal åbningstid

Ved omvisning udenfor museets normale åbningstid må påregnes følgende tillæg:

Hverdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 250 kr.

Weekender og helligdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 300 kr.

Prisen er eksklusiv entre

Kreative værkstedsforløb for voksne

Willumsens Museum tilbyder omvisning med kreativt værkstedsforløb for voksne.
Efter spændende historier om J.F. Willumsens kunst og liv, er der mulighed for selv at prøve kræfter med papir og farver. Vi ser eksempelvis nærmere på J.F. Willumsens måde at male portrætter på og afprøver forskellige teknikker i praksis. Eller vi fordyber os i Willumsens særlige, kontrastfyldte palet.

Museet skræddersyr gerne et forløb, der passer til netop jeres gruppe.
Forløbene er velegnede til voksenundervisning, personaleudflugter, teambuilding og private grupper.

Varighed
Tre timer
En times omvisning i museets udstillinger
To timers kreativt værksted (inkl. pause)

Pris
1500 kr. (derudover betales entré)

Booking
Omvisninger og værkstedsforløb kan bestilles mandag-fredag kl. 10-16 på tlf. 47 31 07 73 eller pr. mail jfw@frederikssund.dk.

Vær opmærksom på, at omvisninger skal bestilles i god tid, min. 14 dage før den ønskes.
Omvisninger skal senest afbestilles 10 dage før omvisningsdatoen. Ved senere afbestilling faktureres omvisningens fulde pris.

Forsinket ankomst
Omvisningerne begynder på det aftalte tidspunkt, og skulle en gruppe være forsinket, kan det ikke lade sig gøre at skyde arrangementet. Omviseren vil holde en afkortet omvisning, og efter aftale med gruppen vil omvisningen gennemgå kunstværkerne på kortere tid eller udelade et par værker.

Trafikken på det sidste stykke af J.F. Willumsens Vej kan være langsom om eftermiddagen, så det vil være en god idé at beregne ekstra tid ved kørsel i bil eller med lejet bus.

Grupper med egen omviser
Grupper med egen omviser er meget velkomne på museet. Dog beder vi om, at de på forhånd orienterer museet om besøget.

Museumsbutik

I vores museumsbutik sælger vi bøger om J.F. Willumsen og relaterede emner samt postkort, plakater, farvelitografier og kunsthåndværk.

Man kan desuden købe særlige oplevelser, gavekort og blive medlem af kunstklubben.

Besøg vores webbutik her>>

Cafe på Willumsens Museum

Cafe Ferdinand

Velkommen i vores lyse og rummelige Café Ferdinand

Vi holder åbent i museets åbningstid hver dag klokken 10-17. Den første onsdag i hver måned holder vi åbent til klokken 20.
Café Ferdinand er museets selvbetjeningscafé, og her kan du købe varme og kolde drikkevarer, kage og chokolade, samt nyheden: tapas, med håndplukkede råvarer af den bedste – og så vidt muligt – lokale kvalitet.
Museets gæster er velkomne til at nyde medbragt mad i cafeen mod køb af drikkevarer.

Læs mere om Cafe Ferdinand og muligheder her>>

Det har været en helt forrygende uge her på Willumsens Museum. Tusind, tusind tak til alle jer gæster, der har slået vejen forbi!
Vi fortsætter i weekenden, hvor der er åbent i værkstedet i kælderen. Vi har sat glimmer, pailetter, fjer og alverdens farver frem, så I kan lave jeres egne fastelavnsmasker. Værkstedet er ubemandet, men har I spørgsmål, skal vi selvfølgelig nok hjælpe.
Der er også fortsat mulighed for at låne en kunstkuffert eller lave fantasifulde modellervokskreationer i caféen.
Værkstedsaktiviteterne er inkluderet i entréprisen.

#Willumsensmuseum #juniorwillumsen #Museumforbørn #visitfjordlandet
...

4 0

Vi har lavet portrætter i værkstedet i dag. Her tre vidunderlige familieportrætter på rad og række 💙🩷💚

I morgen gælder det fantasifulde fugle 🦚
#willumsensmuseum
#juniorwillumsen #kreativvinterferie #museumforbørn #visitfjordlandet #frederikssund #kunstforbørn #kunstpause #kunst
...

7 1

Så er det vinterferie!

Vi er klar i de kreative værksteder fra tirsdag til søndag klokken 11-14. Udstillingerne kan man selvfølgelig besøge på egen hånd eller med en kunstkuffert under armen fra 10 - 17.
Der er åbent i det kreative værksted på følgende dage:

Tirsdag d. 14. februar kl. 11-14: Lær at tegne heste
Onsdag d. 15. februar kl. 11-14: Trykkeværksted
Torsdag d. 16. februar kl. 11-14: Lær at male portrætter
Fredag d. 17. februar kl. 11-14: Mal en fantasi-fugl
Lørdag d. 18. februar og søndag den 19. februar samt uge 8 kl. 11-14: Værksted med fastelavnsmasker (ubemandet).

Alle dage er der desuden mulighed for at bygge egne kreationer i modellervoks i caféen, eller at gå på jagt efter Willumsens farver med vores lydfortælling for børn.

Det er gratis at deltage i de kreative værksteder, når entréen til museet er betalt: Voksne 80,.- Børn under 18 gratis. Entréprisen er i uge 8 sat ned til 50,- pr. person, da vi bygger ny udstilling, og særudstillingen i den forbindelse er lukket.

Vi ses - og vi glæder os!

#juniorwillumsen #Willumsen #willumsenforbørn #visitfjordlandet #frederikssund #vinterferie #vinterferieifjordlandet #willumsensmuseum #kidsinmuseums #museumforbørn
...

13 0

På søndag er der familiesøndag igen! Vi glæder os til et par fede, farverige timer i det kreative værksted. Eller måske i udstillingerne i selskab med vores kunstkuffert?

Vi håber, vi ses!

#juniorwillumsen #familiesøndag #Willumsensmuseum #visitfjordlandet #frederikssund #museumforbørn #børnpåmuseum #kidsinmuseums
...

10 0

Der er familiesøndag i morgen fra klokken 10.30 - 14.30.

🧑‍🎨👩‍🎨

Det er Sanne, det styrer slagets gang i det kreative værksted, og hun glæder sig til at byde velkommen til sæsonens første kreative søndag. Kommer I? Det er gratis at deltage, når entreen til museet er betalt

#familiesøndag #juniorwillumsen #willumsensmuseum #willumsen #visitfjordlandet #frederikssund #museumforbørn #kunstforbørn
...

15 0

INSPIRATION 😍
I løbet af de kommende måneder får vi besøg af massevis af skoleklasser - enten på egen hånd, eller som her hvor en flok 9.-klasseselever er på tegneforløb i El Greco-udstillingen.

#WillumsensMuseum #ElGreco #NordiskModernisme #Willumsen #sometbarnderklipperogsamler #VeraNilsson #JensAdolfJerichau #Jerichau #museumforbørn #visitfjordlandet #frederikssund #kidsinmuseums
...

25 0

Blandt de nordiske kunstnere der lod sig inspirere af El Greco, var den finske maler Helene Schjerfbeck. Hun betegnede El Greco som værende en åndsfælle, og lavede en række malerier efter detaljer i El Grecos værker. Schjerfbeck er repræsenteret i "El Greco og nordisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler" med en række smukke oliemalerier.
#Willumsensmuseum #Sometbarnderklipperogsamler #nordiskmodernisme #heleneschjerfbeck #elgreco #willumsen #jfwillumsen #visitfjordlandet #frederikssund #kunst #kunstmuseum
...

83 2

"El Greco og nordisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler" åbnede i weekenden. Tak til alle, der deltog og i særdeleshed tak til @bentescavenius for en fantastisk og indsigtsfuld åbningstale.
#willumsensmuseum #willumsen #jfwillumsen #elgreco #nordiskmodernisme #elgrecoognordiskmodernisme #visitfjordlandet #frederikssund #kunstmuseum #kunst #modernisme
...

268 3

Tre af Willumsens pasteller, klar til ophængning i "El Greco og nordisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler."

#willumsensmuseum #Willumsen #jfwillumsen #pasteller #elgreco #kunst #sometbarnderklipperogsamler #visitfjordlandet #frederikssund #kunstmuseum
...

66 0

Ophængningen af "El Greco og nordisk modernisme. Som et barn, der klipper og samler" er i gang 🌶

#willumsensmuseum #elgreco #willumsen #jfwillumsen #sometbarnderklipperogsamler #visitfjordlandet #frederikssund #kunstmuseum #kunst #nordiskmodernisme
...

119 0

Glæd jer til den 4. marts, hvor udstillingen "El Greco og nordisk modernisme" som et barn, der klipper og samler" står funklende klar.

Billetter til åbningen af udstillingen kan reserveres via linket i biografien.

#Willumsensmuseum #JFWillumsen #Willumsen #ElGreco #Sometbarnderklipperogsamler #copypaste #nordiskmodernisme #visitfjordlandet #frederikssund
...

52 5