PRAKTISK AT VIDE FØR DIT BESØG PÅ WILLUMSENS MUSEUM

Billetpriser

Voksen: 80 kr.
Pensionist: 80 kr.
Barn 0-17 år: Gratis adgang
Studerende: 50 kr.
Grupper (min. 10 pers): 70 kr. pr. person
Medlemskab af Kunstklub (Personligt): 199 kr.
Medlemskab af Kunstklub (1+1): 399 kr.
Medlemskab af Kunstklub (Studerende): 99,-

Åbningstider

mandagLukket
tirsdag10:00 — 17:00
onsdag10:00 — 17:00
torsdag10:00 — 17:00
fredag10:00 — 17:00
lørdag10:00 — 17:00
søndag10:00 — 17:00

Adresse

Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund
M: jfw@frederikssund.dk
T: 47 31 07 73

EAN: 5798008058264

CVR: 29189129

Er du gående? Find din favoritrute til Willumsens Museum her

Er du til det sceniske view, vil du spise frokost på vej til museet – eller skal du bare hurtigst fra A til B? Vi har lavet tre ruter til dig, der skal besøge Willumsens Museum til fods – Tryk på kortet for at åbne i et nyt vindue.

Vandkantsruten

Gå langs Jernbanegade, Nygade og Bruhnsvej til Frederikssund Kulturhavn, hvor du kan gå langs vandet resten af vejen til museet.  Det sidste stykke går man på stranden – hvis der er meget højvandet, kan man afbryde ruten lidt før, og gå ad Færgevej det sidste stykke. OBS: Ruten er ikke for kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Caféer og Shopping

Vil du danne dig et overblik over Frederikssunds café-liv inden du besøger museet, kan du vælge denne rute. Gå ad Jernbanegade, Østergade -> Havnegade og Færgevej til Willumsens Museum. På ruten finder du for eksempel:

Vivis Café i Jernbanegade
Minis Café i Østergade
En God Pizza i Havnegade
Café Ærligt på havnen
Restaurant Toldboden på havnen

Hurtigruten

Vil du hurtigst fra A til B? Skyd genvej gennem Sillebroen, og gå langs Bruhnsvej -> Færgevej til du når til museet.

Kortudsnit med tre indtegnede ruter til Willumsens Museum

Parkeringsforhold

Vi anbefaler, om muligt, at benytte offentlig transport eller at tage cyklen. Museet ligger en lille gåtur fra Frederikssund S-togstation. Vi har et begrænset antal parkeringspladser på museet, men det er også muligt at parkere ved børnehaven Pilehaven på den modsatte side af J.F. Willumsens Vej eller ved Strandgrillen på Strandvej.

Adgangsforhold

Barnevogne

Hjælp os med at passe på kunsten.

Børn i alle aldre er velkommen på Willumsens Museum – også de alleryngste. Dog har vi prioriteret helt fri adgang til kunsten; Vi gemmer ikke malerierne bag afspærringer og glas, og har flere steder meget smalle gangforløb. Det betyder, at du kan komme helt tæt på. Det betyder til gengæld også, at vi beder de helt små gæster om at komme på armen af-, eller i en bæresele hos en voksen, mens I er i udstillingerne. I kan også låne en lille klapvogn af os, hvor en Voksipose eller bærelift kan placeres.

Hvis den lille sover, kan I trille en tur i parken eller langs den nærliggende kyst. Eller I kan stille barnevognen ved et af de store vinduespartier i caféen, og tage en pause i selskab med en kop varm kaffe. Vi beklager ulejligheden, men sætter stor pris på, at I vil hjælpe os med at passe på kunsten!

Kørestole

Willumsens Museum har prioriteret handicapvenligheden højt. Der er handicapparkering på P-pladsen foran museet samt en udendørs elevator til gangbesværede og kørestolsbrugere.
Museet har kørestol, handicaptoilet og elevator mellem etagerne. Der er dog ikke adgang til museets balkon for kørestolsbrugere.

På jagt efter Willumsens Farver

KOM MED PÅ JAGT EFTER WILLUMSENS FARVER

På denne lydrejse møder du en finurlig fyr. En dreng ved navn Willumsen, der gennem hele livet ikke rigtig passede ind, lige meget hvor han var. Han ville hellere tegne end at være i skole. Han ville hellere på eventyr rundt i verden end at kede sig derhjemme. Og så elskede han farver! Vidste du, at mange faktisk mener, at Jens Ferdinand Willumsen er en af de største danske kunstmalere, vi nogensinde har haft? Han blev født i 1863 og døde i 1958, så han blev en virkelig gammel mand, der oplevede mange sjove ting i sit liv. I den her lydfortælling skal du på eventyr med Willumsen. Men der er noget galt. Han har mistet sine farver, og du må gå på jagt i hans malerier for at finde dem. Kun på den måde kan du sikre, at verden ikke forbliver grå og kedelig. På din rejse vælger du selv handlingen, og du må være modig og nysgerrig, for at få adgang til malerierne og de forsvundne farver.

Fotografering

Har du lyst til at fotografere eller filme på museet? Du skal være velkommen! Så længe det ikke er til gene for de øvrige gæster. Brug af blitz og/eller stativ må dog kun ske efter aftale med personalet.

Mod en afgift kan digitale optagelser af kunstværkerne til reproduktionsformål stilles til rådighed – dog under forudsætning af ophavsretholderens tilladelse. Kontakt museet for nærmere oplysninger.

I medfør af Ophavsretsloven af 1995 må gengivelse af fotos m.m. fra internettet kun finde sted efter tilladelse fra VISDA og efter forudgående henvendelse til Willumsens Museum.

Eventuel reproduktion af museets internet-billeder må kun ske efter aftale med VISDA.

Når du er på museet

For at kunne passe bedst muligt på kunstværkerne, så flest muligt kan få glæde af dem, er det forbudt at røre ved værkerne – også selvom de er smukke, og hænger lige der, hvor man kan nå uden at strække sig.

Da det kan være svært at holde øje med alt det, der foregår bag ryggen, har vi sørget for aflåselige garderobebokse i kælderen, hvor du kan opbevare de store tasker, rygsække, paraplyer og lignende, som ikke må medbringes i udstillingerne.

Mad og drikke må ikke medbringes i udstillingsområderne, men kan nydes ved vores frokostborde i parken eller i den store og lyse Café Ærligt-

Og sidst med ikke mindst. Hold venligst mobiltelefonen på lydløs, og gem samtalen til et afsides sted.

Omvisninger

En omvisning tager cirka 60 minutter, og man er meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.
Omvisningen er udformet som en generel introduktion af personen J.F. Willumsen, hans værker og hans museum.
Derudover er der altid mulighed for at bestille specielle temaomvisninger, der kan tilpasses alle aldre og interessegrupper.

Der er plads til op til 25 personer på en omvisning.

På dette link, kan du læse mere om omvisninger og udstillinger>>

Kontakt meget gerne museet for yderligere oplysninger om omvisninger og indhold af forskellige temaer.

Fire kvinder foran Willumsens store relief i marmor

Priser for omvisninger

Hverdage kl. 10-17: 800 kr.
Weekender og helligdage: 800 kr.
Udenfor åbningstid: 800 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Specialomvisninger – særlige emner eller fremmedsprog

Hverdage kl. 10-17: 900 kr.
Weekender og helligdage kl. 10-17: 900 kr.
Udenfor åbningstid: 900 kr. + min. 375 kr. for vagt.

Skoleomvisninger

Tirsdag–fredag kl. 10-14: 550 kr.

Takster for bemanding af museet udover normal åbningstid

Ved omvisning udenfor museets normale åbningstid må påregnes følgende tillæg:

Hverdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 250 kr.

Weekender og helligdage

Pr. påbegyndt time efter kl. 17 (min. 1½ time – den halve time er til nedlukning): 300 kr.

Prisen er eksklusiv entre

Kreative værkstedsforløb for voksne

Willumsens Museum tilbyder omvisning med kreativt værkstedsforløb for voksne.
Efter spændende historier om J.F. Willumsens kunst og liv, er der mulighed for selv at prøve kræfter med papir og farver. Vi ser eksempelvis nærmere på J.F. Willumsens måde at male portrætter på og afprøver forskellige teknikker i praksis. Eller vi fordyber os i Willumsens særlige, kontrastfyldte palet.

Museet skræddersyr gerne et forløb, der passer til netop jeres gruppe.
Forløbene er velegnede til voksenundervisning, personaleudflugter, teambuilding og private grupper. Max 20 personer pr. hold.

Varighed
Tre timer
En times omvisning i museets udstillinger
To timers kreativt forløb i salene (inkl. pause)

Pris
3200,- kr. (derudover betales entré)

Booking
Omvisninger og værkstedsforløb kan bestilles mandag-fredag kl. 10-16 på tlf. 47 31 07 73 eller pr. mail jfw@frederikssund.dk.

Vær opmærksom på, at omvisninger skal bestilles i god tid, min. 14 dage før den ønskes.
Omvisninger skal senest afbestilles 10 dage før omvisningsdatoen. Ved senere afbestilling faktureres omvisningens fulde pris.

Forsinket ankomst
Omvisningerne begynder på det aftalte tidspunkt, og skulle en gruppe være forsinket, kan det ikke lade sig gøre at skyde arrangementet. Omviseren vil holde en afkortet omvisning, og efter aftale med gruppen vil omvisningen gennemgå kunstværkerne på kortere tid eller udelade et par værker.

Trafikken på det sidste stykke af J.F. Willumsens Vej kan være langsom om eftermiddagen, så det vil være en god idé at beregne ekstra tid ved kørsel i bil eller med lejet bus.

Grupper med egen omviser
Grupper med egen omviser er meget velkomne på museet. Dog beder vi om, at de på forhånd orienterer museet om besøget.

VINTERFERIE

Vi har haft et par travle uger her på museet, så vi kunne blive klar med den nye, farvespækkede og helt forrygende udstilling "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen." 🔥🦋

Men nu er vi også klar! Oven i købet med et ret fint vinterferieprogram til dig - Så sæt farve på vinterferien med et besøg på Willumsens Museum.

Vi smøger ærmerne op, og sætter gang i det kreative værksted tirsdag til fredag i uge 7 fra klokken 10.30 – 14.30. tirsdag og onsdag skal vi sammen undersøge Martin Bigums tegneunivers mens torsdag og fredag står på portrætter.

I både uge 7 og uge 8 er der desuden mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. Enten med en kunstkuffert, smækfyldt med sjove, kunstneriske opgaver. Det er gratis at låne kunstkufferten, som udleveres fra billetsalget. Du kan også se på udstillingen i selskab med vores lydfortælling for børn: på jagt efter Willumsens farver. Fortællingen finder du i Willumsens Museums app i din foretrukne app-butik (gratis). Du kan lytte til fortællingen hjemmefra, så du er helt klar til at gå på museum.

Café Ærligt har selvfølgelig åbent hele ugen fra 10 – 17. Der er lækre klappere, lette salater, kaffe, kakao, brus og kage på menuen. Og i uge 7 også lækre, lune vafler 😋

HJÆLP OS MED AT PASSE PÅ KUNSTEN
Børn i alle aldre er selvfølgelig velkommen på Willumsens Museum – også de alleryngste. Dog har vi prioriteret helt fri adgang til kunsten; Vi gemmer ikke malerierne bag afspærringer og glas, og har flere steder meget smalle gangforløb. Det betyder, at du kan komme helt tæt på. Det betyder til gengæld også, at vi beder de helt små gæster om at komme på armen af-, eller i en bæresele hos en voksen, mens I er i udstillingerne. I kan også låne en lille klapvogn af os, hvor en Voksipose eller bærelift kan placeres.

Hvis den lille sover, kan I trille en tur i parken eller langs den nærliggende kyst. Eller I kan stille barnevognen ved et af de store vinduespartier i caféen, og tage en pause i selskab med en kop varm kaffe. Vi er kede af ulejligheden, men sætter stor pris på, at I vil hjælpe os med at passe på kunsten!
...

12 0

Hvad skal du i weekenden? Må vi foreslå en tur på kælkebakken i museets park? Der er varm kaffe og chokolade på kanden hos Café Ærligt, og ingen af delene kræver billet til museet.

Indenfor kan I hygge med kunstkufferter, jagten på Willumsens farver eller vat-ophæng ved kreabordet i caféen.

Fra den 8. januar til og med den 17. januar har vi helt lukket, mens vi bygger på nye udstillinger.

#willumsensmuseum #jfwillumsen #willumsen #frederikssund #sne #visitfjordlandet #kælkebakke
#ilysetafnordafrika #detjegaldrigførharset
@aerligt_dk #juniorwillumsen
...

9 0

Der er stadigvæk mulighed for at hygge med krea i café Ærligt på Willumsens Museum. Åbningstiden er 11-16 på museets åbningsdage. Det kræver ikke billet til museet at besøge caféen, men hvis du vil have kunstkufferten med i udstillingen skal voksne over 18 indløse billet (80,-).
#juniorwillumsen #willumsensmuseum #aerligt_willumsen #aerligt_dk #visitfjordlandet #frederikssund
...

6 0

I dag er der familiesøndag i kunstværkstedet. Vi skal lave flotte grafiske tryk. Det er gratis at deltage, når entréen til museet er betalt. Den er tilgengæld også gratis, hvis du er under 18år eller medlem af kunstklubben.

#willumsensmuseum #juniorwillumsen #willumsensmuseumforbørn
...

4 0

Man kan næsten høre Albertes "lyse nætter" når man ser på @martinbigum smukke malerier fra Hornbæk Strand. i går var sommersolhverv, og selvom det officielt nu går mod mørkere tider, så fortsætter de lyse nætter heldigvis et godt stykke tid endnu.

Malerierne her - i selskab med en række andre kystmotiver af både Willumsen og Bigum - kan du opleve i "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen" helt ind til den 28. juli.

#sometmølmodflammen #MartinBigum #JFWillumsen #Willumsen #WillumsensMuseum #Lysenætter #visitfjordlandet #Frederikssund #kunstmuseum #museerinordsjælland #Hornbæk
...

49 0

Vi nærmer os med hastige skridt den sidste åbningsdag, inden Willumsens Museum skal påbegynde en stor ombygning, der vil forbedre forholdene for både kunst og publikum. Heldigvis er der tid endnu til, at du kan nå at se ”Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen.” Udstillingen der er set af mere end 12.000 gæster allerede, løber frem til den 28. juli og er den sidste udstilling, vi præsenterer.
#WillumsensMuseum #Willumsen #MartinBigum #Bigum #Sometmølmodflammen #JFWillumsen #Frederikssund #VisitFjordlandet #Kunstmuseum #Ameverit #SlagterbutikvedNikolajTårn #Ungdom
...

71 1

Nåede du ikke med på omvisningerne med Martin Bigum i "Som et møl mod flammen. Martin Bigum & J.F. Willumsen"? Så har du måske chancen nu. Alle annoncerede omvisninger er allerede udsolgt, men Martin Bigum har være så elskværdig, at tilbyde at fylde holdene op på en række private omvisninger, der afholdes i de to kommende weekender.

Det drejer sig om:
🦋Lørdag den 25. maj klokken 15
🦋Søndag den 26. maj klokken 11 og klokken 15
🦋Søndag den 2. juni klokken 11 og klokken 15.

🔥OBS: Det er ikke muligt at booke billetter på forhånd til disse omvisninger, der uddeles efter "først til mølle" ved henvendelse i billetsalget på dagen og til det ønskede tidspunkt. Omvisningen er inkluderet i entréen til museet.

#WillumsensMuseum #MartinBigum #Willumsen #JFWillumsen #sometmølmodflammen #visitfjordlandet #Frederikssund #kunstmuseum #museerinordsjælland
...

134 4

NY MUSEUMSREFORM MED ØGET TILSKUD TIL WILLUMSENS MUSEUM
Har I set den nye aftale om museumsreform, som Kulturminister Jakob Engel-Schmidt præsenterede i går? Vi kan næsten ikke få armene ned! Den nye aftale betyder nemlig, at Willumsens Museum øger sit årlige statstilskud fra 1,2-2,5 mio. kroner. Aftalen understreger samtidig værdien og kvaliteten af museets store og unikke samling. Med det forhøjede grundtilskud fra staten, har vi nu mulighed for at passe ordentligt på de betydningsfulde værker af J.F. Willumsen og de mange værker af andre kunstnere, der findes i Willumsens private kunstsamling ”Gamle Samling”.
Direktør Lisbeth Lund er glad for den nye aftale, og understreger værdien i, at Willumsens Museum har mulighed for at opnå et endnu højere grundtilskud, hvis museet leverer gode resultater inden for indtjening, antal besøgende, andel af for eksempel børn og unge, samarbejde med erhvervsliv eller øget forskning. Børn og unge har traditionelt været en vigtig målgruppe for Willumsens Museum. Blandt andet åbnede museet som et af de første museer i landet en sanseudstilling for børn allerede i 1979. På forskningssiden bidrager museet og dets medarbejder med vigtig forskning inden for kunsthistorien, og selvom Willumsens Museum er et mindre museum, er forskning altid blevet prioriteret og vil også blive det i fremtiden.
I den kommende tid står Willumsens Museum over for en større ombygning, der blandt andet skal sikre bedre forhold for kunsten på magasiner og i udstillingssalene, ligesom der også udvides med en større billedskole og et reelt cafékøkken. Når museet åbner igen – formentlig omkring årsskiftet 2025/2026 er det nu med en stærkere økonomisk hånd i ryggen. Vi glæder os!
#WillumsensMuseum #JFWillumsen #Willumsen #Museumsreform #Frederikssund #visitfjordlandet
...

171 22

Berlingskes anmelder Holger Dahl havde "ikke lige set den komme", men finder den aktuelle særudstilling "snublende oplagt og aha-øjenåbnende."
SOM ET MØL MOD FLAMMEN er den sidste udstilling på Willumsens Museum, inden museet lukker for ombygning i en længere periode. Så skynd dig forbi inden den 27. juli, hvis du også vil "...gå [fra udstillingen] med hovedet syngende af vilde farver som altid, men også med en følelse af at være blevet klogere..."

Læs mere på link i bio - Tusind tak for besøget og anmeldelsen!
#willumsensmuseum #willumsen #martinbigum #bigum #jfwillumsen #sometmølmodflammen #anmeldelse #Berlingske #⭐⭐⭐⭐ #HolgerDahl
@berlingske @martinbigum @msanderhoff
...

102 0

Den sidste indendørs yogasession inden vi skal bygge om til august er netop overstået. Det har været en vidunderlig fornøjelse! heldigvis har vi et par udendørs sessioner i kalenderen sammen med @loyoga_ i maj og juni. Se mere og tilmeld dig på willumsensmuseum.dk
#Willumsensmuseum #WillumsensVerden #jfwillumsen #willumsen #yoga #loyoga #sommeryoga #visitfjordlandet #frederikssund
...

36 4