ATLAS

af Farshad Farzankia

7. maj – 23. oktober

Farshad Farzankia ATLAS

Med sin grænsesøgende, grænsebrydende og nytænkende kunst har J.F. Willumsen altid vakt undren og begejstring. I sin samtid men i den grad også i dag. Fra 7. maj til 23. oktober bryder Willumsens Museum – helt i Willumsens ånd – grænserne helt ned, når museet inviterer det internationalt anerkendte kunstneriske stjerneskud Farshad Farzankia til at omdanne museumsparken til et døgnåbent udstillingsområde. Det gør han med udstillingen ATLAS, der består af værker, der alle er produceret specielt til Willumsens Museum, og derfor aldrig er vist før. Inden døre, men med åbent vue til parken, ledsages de store udendørs flader af en række nye og ældre værker i en collageinspireret ophængning. Udstillingen er den første af i alt tre parkudstillinger, der på meget forskellig vis vil pryde museumsparken over de kommende tre sæsoner.

Farshad Farzankia,  f. 1980 i Teheran, Iran. Bor og arbejder i København.  

På tværs af lærreder

Farzankias arbejde er kendetegnet ved en farverig overflod af malerisk energi, der spreder sig uforstyrret hen over store lærreder eller finder form i simple trækonstruktioner. Hans kunstneriske arbejde har i løbet af få år opnået stor national og international anerkendelse og bunder i en stor kunstnerisk generøsitet, hvor inspiration og kunstnerisk udveksling flyder frit. Til udstillingen på Willumsens Museum vil Farzankia gøre park og museum til sit lærred og skabe malede værker, som breder sig over museets parkareal i rumlige konstruktioner og helt inden for museets døre.

Populærkultur og en malerisk billedstrøm

Med en baggrund i det grafiske univers arbejder Farzankia i enkle former og figurer, hvor farven er den primære formidler af følelse og bevægelse. Værkerne kommer til live på et rigt bagtæppe af referencer til både kunsthistorien, religiøse og kulturelle fortællinger blandet med film, reklame, litteratur, poesi og populærkulturelle fænomener. Den pågående umiddelbarhed i hans værker finder sit slægtskab i Willumsens collageagtige stil og intense fokus på at skabe virkning hos beskueren. Hos Farzankia er den umiddelbare virkning ikke til at komme uden om, men åbenbarer ved nærmere betragtning en dyb billedstrøm, der formulerer spørgsmål om ophav, inspiration, billedgjort erindring og personlig dannelse.

Ud i parken, ind i kunsten

ATLAS er den første af i alt tre udendørs udstillinger, der fra foråret 2022 og tre år frem vil bryde med de fysiske grænser på Willumsens Museum. Gennem et nyt ambitiøst udendørs udstillingskoncept vil de tre toneangivende og internationalt anerkendte samtidskunstnere Farshad Farzankia, Camilla Berner og Marie Kølbæk Iversen på skift omdanne museumsparken til et døgnåbent udstillingsområde med udstillinger fra maj til september i en treårig periode. I et kunstnerisk legesygt format sættes samtidskunsten helt i front uden for museets mure, hvor den skal rammesætte møder og dialog med og mellem et bredt publikum.

Kom tættere på kunstneren og hør mere om udstillingen

Udstillingen er støttet af:

Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.