Mama Mia

18. juni – 23. oktober

Kurateret af Stense Andrea Lind-Valdan

Deltagende kunstnere inkluderer Orsolya Bagala (DK), Elke Krystufek (AU), Jules Fischer (DK), Dorothy Iannone (USA/DE), Stense Andrea Lind-Valdan (DK), Al Masson (FR), Laurel Nakadate (USA), Maria Pasenau (NO), Barbara Wagner & Benjamin de Burca (BR), J.F. Willumsen (DK) og Bobbi-Johanne Østervang (DK).

Røde aftryk fra tunge på rødt millimeterpapir

I tråd med museets lange tradition for kunstner-kuraterede udstillinger slår Willumsens Museum dørene op for MAMA MIA – en feministisk anlagt ny udstilling kurateret af billedkunstner Stense Andrea Lind-Valdan.

Udstillingen tager fat på tematikker om kroppen, køn og bevægelse, både i form af fysisk aktivitet og som emotionel tilstand. Den viser iscenesættelsen af den kraftfulde, men også skrøbelige krop i maleri, tegning, fotografi og film. Værker af J.F. Willumsen fra museets egen samling sammenstilles med værker af fremtrædende danske og internationale samtidskunstnere i en sanselig, udfordrende og original kuratering. For en stund kastes den selvhøjtidelige, maskuline kunstnerpersona J.F. Willumsen overbord og hans værker spejles i en samtidig og højaktuel ramme.

Læs mere om udstillingen >>
Kvinde med kort, mørkt hår kigger direkte mod beskueren fra et ark med paslignende fotos.

Stense Andrea Lind-Valdan, som også bruger initialerne SALV, er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og har igennem billedkunst, fotografi, performance og tekst stedfæstet sig på den danske kunstscene med en feministisk, krops- og medieundersøgende praksis.

Som hos Willumsen udstilles og iscenesættes det private og intime hos de indbudte samtids-kunstnere, ofte med dansen og kroppen i fokus. Det stereotype og idealiserede udfordres i værker, hvor blandt andre non-binære dansere performer den brasilianske frevo-dans i et videoværk af Barbara Wagner & Benjamin de Burca. Den amerikanske kunstner Laurel Nakadate danser foran mænd, hun har fået kontakt til via kontaktannoncer og udstiller begær og magtrelationer, men også dyb ensomhed. Bobbi-Johanne Østervang danser højgravid til Rihannas ”Rude Boy” og afslører den gravide krops sensualitet.

Med en god portion humor kredser værkerne om magtforhold både mellem mennesker og på et strukturelt plan, men også i mennesket, når normer og forventninger møder begær og vildskab.

”Mama mia” er et udråb, det er også en velkendt Abba-sang og populærkulturen, og det er selvfølgelig også moderbilledet med stort M. Det performative, farverige og maleriske gennemsyrer værkerne. Stense Andrea Lind-Valdan deltager med egne værker på udstillingen, herunder fx videoværker, hvor hun har brugt sin navle og dens fordybning som beholder for maling.

Udstillingen ledsages af et performance-program med deltagelse af kunstnerne Al Masson (FR/DK), Jules Fischer (DK), Cath Mathilde Borch Jensen – musik v. Annemette Pødenphandt (DK) og Stense Andrea Lind-Valdan (DK).

KOM TÆTTERE PÅ

18jun13:0017:00Åbning af Mama MiaÅbning af Mama Mia13:00 - 17:00

06jul17:3018:30Særarrangement for medlemmer af kunstklubbenKom med museumsinspektør Anne Gregersen på en særomvisning i MAMA MIA. 17:30 - 18:30

Udstillingen er støttet af:

Augustinus Fonden, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat. William Demant Fonden og Statens Kunstfond.