Mellem Stjernerne og Himlen.
Dialogudstilling med Viera Collaro
Forlænget til 23. oktober 2011

Fra den 28. maj vil J.F. Willumsens Museum bogstaveligt talt stråle af lys. I udstillingen Mellem Stjernerne og Himlen sætter maleren og installationskunstneren Viera Collaro museumsarkitekturen og J.F. Willumsens værker i spil med sine abstrakte malerier og lysinstallationer. Et kæmpe stort neonskilt på facaden, disco-kugler i træerne, og poetisk lyskunst i stærke farver udgør nogle af de kunstværker, som publikum kan opleve på udstillingen.

I Viera Collaros kunstneriske univers er lyset, farverne, rummet og refleksionerne centrale elementer. I udstillingen optræder hendes værker i samspil med J.F. Willumsens farverige og figurative malerier og monumentale skulpturer. Selv om Viera Collaros og J.F. Willumsens kunstneriske referencer er grundlæggende forskellige, kredser de alligevel om en række af de samme temaer: De er begge optagede af naturen, af menneskets eksistentielle grundvilkår og af forholdet mellem krop og sjæl, og for dem begge er farverne og lyset grundstoffet i deres kunstneriske stræben. I udstillingen beriger og nuancerer de to kunstnere hinandens værker og skaber en stærk dialog, som inspirerer til sansning og fordybelse.

Viera Collaro har arbejdet konsekvent og intenst med de rumlige forløb, og hun har disponeret udstillingen, så hvert rum har fået sin egen karakter og helhed. I nogle af udstillingsrummene skaber dialogen mellem hendes og Willumsens værker en drømmende og magisk atmosfære, mens udtrykket i andre rum er mere kraftfuldt eller sanseligt.

Mellem Stjernerne og Himlen ligger i forlængelse af de mange særudstillinger museet har afholdt gennem årene, hvor fremtrædende kunstnere er gået i dialog med Willumsens kunst for at fremhæve forskellige aspekter ved værkerne og for at bringe ham i spil med nutiden. Udstillingen er en blanding af nye værker skabt specielt til museumsarkitekturen og udstillingsrummene og værker udvalgt fra forskellige perioder af Viera Collaros kunstneriske forløb.

Udstillingen er støttet af Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, Oticon Fonden, Toyota Fonden og Kunststyrelsen