Børnefamilier kan gå på opdagelse i museet med VÆRKboksen – museets nyskabende formidlingsaktivitet for børnefamilier.

VÆRKboksen er en slags tredimensionel, sansebaseret og interaktiv førstehjælpskasse til kunsten for børnefamilier (børn 6-10 år), med forskellige redskaber og aktiviteter, der på en underholdende og inspirerende måde lægger op til fællesoplevelser med kunsten for børn og voksne.

Daginstitutioner kan også med stor gavn benytte VÆRKboksen. Ring og snak med os hvis I kunne tænke jer at komme og låne et par VÆRKbokse.

Læs omtale i Frederiksborg Amts Avis

Mobil boks:
VÆRKboksen er udformet som en folde-ud-kasse med hjul. Den er mobil, så børnefamilierne kan tage boksen med rundt i museet og udforske og udfolde indholdet foran et udvalg af værker. Bag låger og i skuffer, bag kighuller og i kasser gemmer der sig forskellige aktiviteter og opgaver, som børnene og deres voksne skal prøve kræfter med. De kan bl.a. sætte duft eller lyde til et maleri, dreje lykkehjulet og finde på gode historier i Historierouletten, bygge et relief af deres familie i modellervoks og med lup og lommelygte udforske farverne i Willumsens malerier.

Skattejagt:
VÆRKboksen guider børnefamilierne gennem seks af Willumsens værker. Rækkefølgen er vilkårlig og bestemmes af den enkelte familie. Navigeringen foregår via et klods-puslespil med fotografier af de anvendte kunstværker, som brugerne skal samle undervejs. – Et skattejagtslignende plot, der skal motivere børnene til at gå på jagt efter kunstværkerne i museet.

Styrker samværet:
På udforskende og sanselig vis er VÆRKboksen et redskab til at sætte ord på den visuelle kunstoplevelse. Boksen styrker det familiære samvær omkring kunsten og lægger op til, at børn og voksne kan inspirere og lære af hinanden i deres samtale om kunstværkerne.

Det er gratis at låne en VÆRKboks. Sygesikringsbevis eller 100 kr. afleveres som depositum.

VÆRKboksen er udviklet i et samarbejde mellem museumsinspektør Lisbeth Lund og designer Birte Dalsgaard. Projektet er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond.