Om J.F. Willumsen

J.F. Willumsen var maler, billedhugger, grafiker, fotograf, keramiker og arkitekt, og inden for alle disse områder skabte han betydningsfulde værker. Hans aktive kunstnerliv strækker sig over mere end 70 år, og han har efterladt sig en særdeles omfattende produktion. Willumsen opholdt sig størstedelen af sit liv uden for Danmarks grænser, hovedsageligt i Frankrig, hvor han under et ophold i Paris i starten af 1890’erne blev påvirket af symbolismen.

Hans stil fik med årene en stærkt personlig karakter samtidig med at den knytter forbindelser til både ældre kunst og til den helt moderne billedverden. Trods de mange år i udlandet fik Willumsen aldrig et internationalt gennembrud. Han udstillede i løbet af sin karriere primært i Danmark og Skandinavien, hvor hans monumentale stil med ekspressive figurer og stærke farver ofte delte vandene.

Læs mere her  >>

Om Willumsens Museum

Willumsens Museum er et enkeltkunstnermuseum skabt for billedkunstneren Jens Ferdinand Willumsen. Samlingen omfatter et bredt spektrum af J.F. Willumsens malerier, tegninger, grafik, keramik, skulptur, fotografier og arkitektur. Således er det via en gennemgang i museet muligt at følge én enkelt kunstners udvikling og at få et indblik i de mangeartede kunstneriske problemstillinger, han arbejdede med.
Derudover vises i museet et mindre udvalg af værker fra Willumsens private kunstsamling Gamle Samling.

Læs mere her om Willumsens Museum her >>

Willumsens Museum med blå himmel

Museet, Willumsens Museum, 2018

Hent original

J.F. Willumsen foran "Gamle Samkling"

J.f. Willumsen foran sin samling, Willumsens Museum, 2018

Hent original

Børn i museumshaven, Willumsens Museum, 2018

Hent stor fil

Efterår på Willumsens Museum

Museet, Willumsens Museum, 2018

Hent stor fil

Kunstcamp Willumsens Museum

Børn på museet, Willumsens Museum, 2019

Hent medium fil

Mangler du oplysninger eller fotos af aktuelle værker? Kontakt PR- og Pressemedarbejder Thea Flint Rydahl på tfryd@frederikssund.dk eller 47 31 07 73.