Vindue på Willumsens Villa på Strandagervej

Kom indenfor i to unikke vildskud i dansk kunst og arkitektur, når vi besøger to hovedværker af multikunstneren J.F. Willumsen, som i begyndelsen af 1900-tallet stod fadder til den danske skønvirketradition og var en af foregangsmændene i det moderne gennembrud.

En Pegasus med en yngling på ryggen pryder indgangspartiet til Den Frie Udstillingsbygning på Oslo Plads i København. Dørhåndtaget på den ateliervilla, som Willumsen tegnede til sig selv i Hellerup, er udformet som en nisse, der rider på en tyr. To bygningsværker med et væld af detaljer; to unikke vidnesbyrd om den store kunstneriske spændvidde hos J.F. Willumsen.

Over syv årtier skabte Willumsen arkitektur- og kunstværker, der ikke lod sig kategorisere. Fra hans rosa villa i middelalderstil midt mellem villaer til direktører og grosserere, over malerier af badende børn i Skagen til kongesønner og ejendommelige selvportrætter som både superhelt og antihelt. Med J.F. Willumsen kan man forvente det uventede. 

Willumsens Museums KunstklubDen Frie, og Realdania By & Byg Klubben inviterer til en eftermiddag med rundvisninger i Den Frie Udstillingsbygning og J.F. Willumsens egen ateliervilla, der normalt er lukket for offentligheden.

Er du interesseret? Læs mere – og bestil din billet – HER>>